Sundhed
Inspiration til sund dessert

De fleste af os kender det med at være lækkersulten. Det kommer gerne snigende, når aftensmaden er spist og opvasken er taget.

Du har (endelig) smækket benene op, bagdelen sidder solidt plantet i den bløde sofa og hjernen slapper af. Nu skal du ikke træffe flere beslutninger, end hvilken film du skal se. Og dog…

Pludselig melder den snigende lækkersult sig på banen. Skal du vælge rødvin og chips? Chokolade eller vingummi? Eller skal du vælge en sundere dessert, så du ikke mærker bukserne stramme om maven, når vækkeuret ringer igen mandag morgen?

popcorn

Sunde desserter er ikke kedelige

Det kan lyde både frelst, kedeligt og endda nærmest provokerende at forelå en sund dessert. Men det behøver faktisk ikke være helt så kedeligt endda, hvis du tænker en smule kreativt.

En frugtsalat med modne frugter kan få nyt liv, når du vender den sammen med skyr, lidt honning og vanilje. Du kan også prøve at lave en lidt lettere flødeskum lavet af kokosmælk, der har siddet på køl i et par timer, hvor du pisker den fede del af kokosmælken, indtil den er fast og skummet ligesom flødeskum.

Har du mere lyst til noget tungt og konfektagtigt, kan du lave dine egne romkugler.

Du tager ganske simpelt tørrede dadler, der blendes med et par dråber romessens, en håndfuld kokosmel, et par spiseskefulde kakaopulver, en lille håndfuld havregryn og to spiseskefulde stærk kaffe.

Massen røres godt sammen og skal trække i køleskabet en halv times tid, før den formes til små kugler, der kan trilles i kokosmel eller finthakkede mandler. Servér med en god kop te eller et glas rødvin.

Pas på kalorierne!

Det vigtigste, når du vælger en dessert, er faktisk ikke altid, hvor sund den er. Laver du en omgang frugtsalat eller dadelkugler, men bruger du alligevel hele aftenen på at fantasere om din yndlingschokolade, så har du jo ikke nydt din sundere dessert.

Og var det så ikke ligegyldigt at lave den?

Mange sundere desserter har et relativt højt indhold af kalorier, men vinder over den klassiske chokolade ved også at indeholde næring.

Det er ikke rene tomme kalorier i frugt, kokosmælk eller dadler, men det er stadig kalorier. De sundere desserter bør derfor spises med omtanke, hvis du gerne vil tabe et par kilo før sommeren banker på.

Nydelse er, efter undertegnedes mening, det vigtigste i en dessert. Mærk derfor godt efter, inden du laver en dessert. Er du oprigtig lækkersulten efter noget chokolade? Er du måske faktisk mere sulten efter rigtig mad? Eller spiser du bare, fordi du keder dig?

En gang i mellem er chokolade, rødvin og chips ganske fint at indtage, hvis du nyder det. Har du i stedet bare lyst til en snack, kan en sund dessert måske være et bedre alternativ den dag.

Læs hvordan du nemt sparer kalorier på din mad til hverdag lige HER

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.