Sundhed
Lav sund mad til gæster

Det skulle gerne være hyggeligt at få gæster på besøg. Alligevel ender de fleste af os med at ræse rundt for at gøre rent, lave mad i timevis og selv se fantastiske ud, når det ringer på døren.

Har du ovenikøbet en idé om, at dine gæster skal sætte tænderne i sund mad, som får ligeså anerkendende ros som flødesovs og chokolade, så har du en hård opgave foran dig. Eller hvad

Du kan sagtens lave både sund og lækker mad til dine gæster, som ikke ruinerer hverken din bankkonto eller dit overskud.

grøntsager købes

Nem og sund mad behøver ikke tage flere timer

Du bør først og fremmest tænke på en menu, hvor du kan forberede en del i forvejen. Der er ikke noget mere stressende, end en hel dag i køkkenet med det ene øje på uret hele tiden.

Hvis du vælger retter, der kan laves i ovnen, så kan du forberede marinade til dit kød aftenen før, og du kan tilmed snitte alle grøntsager til bagepladen eller fadet.

Før at undgå en tør og kedelig omgang, er det en god idé at vende dit kød, kartofler og snittet grønt i noget olivenolie, krydderier, citronsaft, lidt pesto eller en hjemmelavet marinade. På den måde bliver smagen lige i skabet, når gæsterne sætter tænderne i din lækre menu.

Skal det være lidt mere friskt, hvis du nu får sommergæster, kan du vælge en omgang tapas eller hjemmelavede friske forårsruller.

Tapas kan laves i et utal af varianter, så der er lidt for enhver smag. Køb noget lækkert pålæg, ost, pesto og forskellige grøntsager, der er tilberedt i forskelige variationer. Der skal gerne være noget blødt, sprødt, surt, stærkt, salt og sødt, så dine gæster får en fantastisk smagsoplevelse.

Du kan vælge at snige mere grønt, lidt lavere fedtprocent ind i de fleste måltider, uden at gå på kompromis med smagen. Lav eksempelvis friske forårsruller med rispapir, som laves ved bordet, mens snakken kører.

De friske forårsruller kan fyldes med alverdens friske grøntsager, forskelligt kød eller i en vegetarisk version. Dyp dem i sojasovs, chilisovs eller en hjemmelavet peanutbutter sovs.

Slip forventningerne!

Det vigtigste du kan gøre som vært, er at være afslappet og have fokus på samværet med dine gæster.

Det er lettere sagt end gjort, men starter allerede ved at du planlægger en meni, som du kan overskue.

Server noget mad som i kan være en dialog omkring, så du ikke skal bruge hele aftenen i køkkenet. Det er hyggeligt og lidt rustikt med et stort fad midt på bordet eller små skåle med lækkerier, som man selv kan samle.

Det indbyder også til at man sidder længe og hygger sig, hvilket er mere afslappende end en fancy 4 retters menu.

Husk at dine gæster ikke kommer for at anmelde din mad. De kommer fordi, de gerne vil have en hyggelig aften sammen med dig. 

Bliv inspireret til at lave nye ting i hverdagen ved at læse med HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.