Sundhed
Sjove typer i fitnesscenteret

Din motivation er i top, for du skal ned og træne i dag. Du har pakket din taske med sportstøj, drikkedunk og løbesko, så du er helt klar til at give den gas.

Da du træder ind træningscenteret, bliver du mødt med hårdt pumpende musik, der skal motivere de svedige mennesker i lokalet til at løfte lidt tungere og løbe lidt hurtigere.

Men hvilke typer møder du egentligt rundt omkring i de danske fitnesscentre?

fællesskab fitness

Bodybuilderen og instagrammeren

Fælles for disse to typer er, at de gerne vil ses. Det kan enten være ham, der flekser sine muskler henne i spejlet eller hende, der viser sin sixpack frem til vennerne henne ved bænken.

De bruger mest de store spejle i centeret til at se deres muskler arbejde under træningen, når de da ikke holder pause og giver plads, så instagrammeren kan tage dagens selfie.

Instagrammeren lever efter reglen 'hvis ikke det er på de sociale medier, så skete det ikke'. Derfor skal træningen naturligvis dokumenteres med et selfie (eller to).

Nogle gange overlapper de to typer endda, for det er også vigtigt for bodybuilderen at instagramme sin træning, ligesom det er vigtigt for nogle instagrammere at have et mål om at ligne en bodybuilder.

De afslutter gerne træningen med et highfive og en proteinbar, som de deler henne i hjørnet af fitnesscenteret, hvor de hænger ud med de andre, der har store muskler.

Snakke-vennerne og den svedige

De to venner kan optage løbebåndet og maskinerne i timevis, for de har egentlig mere travlt med at opdatere hinanden på weekendens sjove historier, end de har med at træne.

Snakke-vennerne kan du ikke undgå at lægge mærke til, men den svedige er en type, du aldrig opdager, før det er for sent.

Du sætter dig på en bænk eller en maskine, da du mærker det; den er drivvåd af sved. Du bliver nødt til modvilligt at gå hen og hente papir for at tørre en andens sved af, mens du indvendigt bander og svovler.

Den svedige er snu som en ninja, og formår altid at forlade maskinen for andre ser, at han eller hun har efterladt et vådt bevis på, at det var hård træning.

Alle os andre

Der findes naturligvis også rigtig mange, der bare gerne vil have en times tid alene, så vi kan få trænet og svedt lidt i hverdagen.

De ovenstående typer er karikerede eksempler på, hvem vi alle ind i mellem møder.

Hvem ved, måske er du selv en af de typer, der sætter lidt mere kulør på hverdagen?

Vil du hellere træne hjemme, kan du læse inspiration til hjemmetræning lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.