Sundhed
Træning i snevejr

Når sneen er ved at lægge sig over landet, begynder det for alvor at udelukke udendørs sport. Cykling og løb er lige pludselig blevet en farlig affære og islaget gør det svært at holde balancen. Faren for skader er stor, og det virker utiltalende at komme af sted, når man kigger ud på det frosne landskab gennem vinduerne hjemmefra. 

Do giver vinterens vejr også en lang række nye muligheder for motion - læs med her og bliv inspireret.

udstyr fitnessKælken der giver dig sved på panden

Når du fræser op og ned af de skrå bakker giver en kælketur flere forbrændte kalorier end man umiddelbart skulle tro. Sådan er det oftest når vi har det sjovt -man tænker nemlig ikke over, hvor hårdt det faktisk er. Hvis du synes, det er for pinligt at kælke alene eller sammen med din kæreste eller veninde, så find nogle af de yngre medlemmer i familien og tag dem med på en kælketur - de vil elske dig for det, for deres forældre er i forvejen svære at hive med udenfor i frosten. 

Byg en iglo, sne-rutschebane eller snemand

Når du alligevel har fat i din barnlig side eller et barn fra familien, kan du lige så godt udnytte alt den fantastiske sne og din kreativitet til at bygge noget sjovt og hyggeligt i haven. En iglo er noget af det mest ultimative for et barn at bygge og det er faktisk ikke specielt svært for en voksen at lykkedes med det.

Tag en spand og pres sneen sammen til store isklumper. Stabel disse lag forskudt af hinanden og dæk til med sne på hver yderside for at stabilisere væggen indtil igloen har den ønskede højde. Find nogle gamle planker, plader eller masser af trækæppe og læg dem øverst som et tag. Dæk herefter træet med sne, så igloen bliver helt indhyllet i sne. 

En anden mere sjældent set sneskulptur er en sne-rutschebane I egen have. Man kan nemt bygge den fedeste sne-rutschebane, som især børn og barnlige sjæle vil elske. Start med at lave en kæmpe dynge sne. Klap den herefter helt flad på den ene side, hæld eventuelt lidt vand på, så der ligger et lag af is, som man kan kælke ned af.

På den anden side af snedyngen laver du med en sneskovl en trappe op til toppen af rutsjebanen.

Hvis i vil lave en udvidet version, laves der endnu en mindre snedynge over for rutsjebanen, det skal laves så man rutscher fra den ene og op over den næste som et flyve-hop. Både udførelsen og brugen af rutschebanen giver masser af dejlige forbrændte kalorier og forbrugte armkræfter.

Derudover findes der også de mere klassiske former for motion i frost-vejret som skøjte- og skiløb. Læs også: Nytårsfortsæt du faktisk kan holde.

Rigtig god fornøjelse.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.