At være ung
Er du afhængig af sociale medier?

Det første der sker, når du hører vækkeuret, der vækker dig fra nattens rare søvn er, at du rækker ud efter din mobil.

Skærmens skarpe lys skær i dine øjne, der endnu ikke har vænnet sig væk fra det lune mørke. 

Men det er lige meget. Du fumler lidt febrilsk med fingrene, der vist heller ikke er helt vågne endnu og åbner telefonen. Du er nemlig afhængig af sociale medier.

selfie

Sociale medier i hverdagen

Et sagte sus af lettelse breder sig i din krop, da genkendeligheden rammer.

Du scroller med hjemmevante og rutineprægede bevægelser ned over den nyeste feed for at holde styr på, hvem der har fået hvad til morgenmad.

Udefra virker det umiddelbart tilfældigt, men for dig er det langt mere.

For dig er den daglige morgen-opdatering på de sociale medier et ritual, der vækker din krop og gør dig klar til dagen.

Sociale medier giver dig både dit daglige fix af nyheder og hverdagens kommunikation med vennerne klares med et swip. Det er sjovt og hyggeligt, men du bør nok holde øje med dig selv, hvis du opdager, at din dag slet ikke kan starte uden Instagram. 

Tag en pause offline

Det er fantastisk med alle de muligheder, som sociale medier i forhold til både informationssøgning, vidensdeling, kommunikation og underholdning.

Det er i dag normalt at tage billeder af maden, når den serveres ude. Det er også helt normalt og socialt acceptabelt af de fleste, hvis mobilen hives frem under en kaffedate.

Unge har et andet forhold til sociale medier, end dem der er fra en ældre generation. Alligevel kan vi vist godt lære af hinanden, når det gælder vanerne online.

Det er nemlig ikke altid et behov, men en vane, der afgør, om du rækker ud efter mobilen. Det er blevet så fantastisk nemt ikke at kede sig, da man altid har underholdning lige ved hånden.

Dine øjne bliver givetvis ikke firkantede af al den tid, de bruger foran små og store skærme, men det kunne være, du opdagede nogle nye blade på træerne, en pudsig ny butik på din vej eller måske et ekstra glimt i øjet hos en af dine venner, hvis du tog øjnene fra skærmen.

En pause offline er sundt for sjælen bare ind i mellem, så hvis du har mod på en udfordring, kan du teste næste uges mobilvaner på de sociale medier og bevidst skære dine daglige minutter bare en smule ned.

Læs mere om takt og tone på sociale medier lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.