Sundhed
Bliv mere effektiv om morgenen

Er du typen, der farer rundt i en vild kamp mod tiden, når først vækkeuret har ringet? Så er du ikke alene.

For rigtig mange repræsenterer tiden om morgenen, fra du står op, til du hører hoveddøren smække bag dig, en stresset og langt fra behagelig tid.

pige ved computer

Får du søvn nok?

Det første (og vigtigste) du kan gøre, for at blive mere effektiv om morgenen er, at få nok søvn om natten.

Det lyder paradoksalt at det vigtigste redskab faktisk foregår, før selve morgenen starter, men det er ikke desto mindre sandt – for de flestes vedkommende.

Får du ikke en kvalitetshvile om natten af tilpas længde, er din krop nemlig slet ikke klar til at vågne, når det er tid at starte næste dag.

Din krop vil fysisk være ramt af ubalance, hvilket påvirker din psyke, så du vil føle dig mere stresset, forvirret og træt.

Søvnen skal ikke alene være i et tilpas antal timer, men også rent faktisk give dig hvile, hvor både dine celler, muskler og tanker får ro. Det er ikke hippiesnak, men ren videnskab at både krop og sind skal regenerere om natten.

Rigtig mange unge går med en masse tanker i løbet af dagen, som de ikke kan slippe, når hovedet rammer hovedpuden om aftenen, hvilket går ud over søvnen.

Få mere ro i sindet

For at optimere sandsynligheden for bedre søvn om natten, og derigennem mere ro om morgenen, kan du skrive en lille pos-it med alle dine tanker lige inden, du går i seng.

Ved fysisk at skrive dine bekymringer, følelser og tanker ned, har du placeret dem på den lille seddel ved siden af sengen, og der er nu ikke længere plads til dem i dit hoved.

I forlængelse heraf kan det øge sandsynligheden for rolige morgentimer, hvis du får planlagt dine dage i et overskueligt tempo, så du minimerer sandsynligheden for stressede tanker om aftenen, der jo i sidste ende påvirker din søvn og derigennem din morgen. Det hele hænger sammen.

En kalender kan både være din ven og din fjende, da den hurtigt kan blive en stressfaktor i sig selv. Skab et system der virker for dig med eksempelvis farvekoder af aktiviteter og aftaler, som du kan kigge på om aftenen og derved give ro på i forhold til næste morgen, der jo allerede er planlagt.

Det kan også gøre en forskel for din effektivitet om morgenen, hvor glad du er, for det du laver.

Føler du dig glad og tilfreds i hverdagen, eller er dine forvirrede og stressede morgener faktisk udtryk for, at du ikke er glad, hvor du er?

Bliv gladere for din egen hverdag, som den er, tal med venner og veninder om deres hverdag, smut forbi en studievejleder eller søg nogle nye jobs.

Der er mange muligheder i fremtiden, som slet ikke har vist sig endnu, så måske er dine bekymringer ikke grund til at ødelægge hver eneste morgen.

Læs hvorfor det er farligt at sove for lidt lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.