At være ung
Bliver du hurtigere eller langsommere voksen?

Nogle af dine jævnaldrene er måske begyndt at snakke om, at få deres første barn, mens andre ikke er flyttet hjemmefra endnu. Det kan også være, at du selv hører til i én af de to lejre, men uanset hvad, er det især i få kommende år i dit liv, du vil se store sociale forandringer hos både dig selv og dine jævnaldrene omkring dig.

flueben jaDe voksnes rækker

De fleste unge teenagere får efterhånden af vide i minimum én af deres konfirmationstaler, at de nu træder ind i de voksnes rækker. Dette er dog noget forfærdeligt sludder i nutidens samfund, hvor 13-årige børn, ikke længere bliver sendt hjemmefra for at tjene, men højest oplever en kæreste-sorg eller to, som det hårdeste i deres ”voksne” liv.

Hvornår er man voksen?

Da jeg var lille, mente jeg, at man først var rigtig voksen, når man drak kaffe – dejligt konkret. Den dag i dag må jeg nok erkende, at jeg i såfald nok aldrig bliver en rigtig voksen.

I min nuværende terminologi vil jeg dog mene, at man er voksen når man ejer fast ejendom og har bil og børn. Begrebet ”Villa, volvo, og vovse” er vel nok opfundet for netop at dække over begrebet , af at blive voksen: Det er når man falder til ro, og ikke længere kører rundt i en hatteæske af en brian-bil, men vægter sikkerhed højere end speed, og airbags over airbrush.

Er du voksen?

Når jeg to gange om ugen træner teenagere i badminton og hører ”infinity 2008” (som jeg har rystet en del kropsgenstande til på et dansegulv) men som de aldrig har hørt om, så begynder jeg at føle mig rigtig voksen.. eller gammel i hvert fald. I virkeligheden bestemmer man vel selv, hvornår man er klar til at blive voksen, og hvornår man føler sig voksen. På nogle punkter kan man godt virke ansvarig og velklædt, mens man i andre situationer ikke har styr på en skid og heller ikke agter at få det foreløbig.

Uanset om du er hurtig eller sen til at blive voksen, så find nogle venner som passer til det sted i livet, hvor du er. Det er især i disse år, at mange bedste venner vokser fra hinanden – dermed ikke sagt, at du ikke kan beholde dine gamle venner, for det kan du sagtens.

Det er blot vigtigt, at du finder nogle, som kan stimulere det behov du har, på det sted hvor du er i dit liv, og at du kan mødes med dine gamle venner over det, som I stadig har til fælles.

Læs også om den nye fitnessbølge som kaldes for WYCWYC

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.