At være ung
Derfor fejrer vi morsdag

Hun har lavet mad til dig i årevis, mindet dig om at gøre rent på dit værelse og lyttet til alle dine teenageproblemer, selvom hun sandsynligvis advarede dig imod netop det, du er ked af.

Hun har vasket dit tøj, selv da du blev alt for gammel til det, og hun står altid klar med et knus, når du ikke kan overskue selv at være voksen.

Det handler naturligvis om alle mødre, der fejres i dag. Men hvorfor fejrer vi egentlig morsdag? Hvornår startede det og hvad kan du gøre, hvis du har glemt en gave?

valentines dag blomster

Hvorfor fejrer vi morsdag?

Som alle andre mærkedage, kommer morsdag ikke ud af den blå luft. Der blev ikke fejret morsdag i stenalderen, så der må være nogle traditioner, der ligger bag netop den dag.

Men morsdag er faktisk ikke, som mange fejlagtigt tror, en opfindelse fra diverse blomsterbutikker eller kortforhandlere.

Morsdag siges at have rødder i Antikkens Rom og Grækenland, men den mere moderne udgave af dagen, kan dateres tilbage til det 17. Århundrede i England.

Børn af ikke-velhavende familier blev typisk sendt ud at arbejde hos velhavende familier, så på denne særlige dag, fik de mulighed for at besøge deres ”moders kirke”. Det betød, at de kom tilbage til deres hjemby og gik i kirke med deres familier.

Efter deres besøg i kirken, ville børnene give deres mødre blomster, samt en særlig ”moders kage”, som kun blev bagt denne dag.

I dag fejres morsdag i over 46 lande verden over, og de flestes dag involverer nok også både kage og blomster, men det er nok langt fra alle, der går i kirke.

Sidste øjebliksgaven til din mor

Du elsker din mor, men har alligevel i år formået at undgå diverse reklamer, billeder i butikker og venners venlige råd. Du har nemlig glemt at købe en gave til din søde mor.

Frygt ej, du kan stadig nå at gøre hende glad.

Skynd dig ned i den lokale biks, der har åbent, og køb noget lækkert papir, en buket blomster og noget at skrive med.

Et personligt kort er altid værdsat, uanset hvor gammel afsenderen er. Du kan evt. Tænke lidt kreativt og skrive et minde fra din barndom, som du smile over sammen med din mor 

Du kan også lave et gavekort, hvor du hjælper din skønne mor, med alt det du ved, hun ikke elsker at gøre. Det kunne eksempelvis være en god tur i haven, hvor du svinger græsslåmaskinen eller ordner hendes blomsterbed.

Du kan også overraske hende med en hjemmelavet middag, hvor hun bare skal sætte sig til rette ved et smukt dækket bord og nyde sin rødvin, mens du (og måske dine søskende) står for resten af menuen.

Uanset hvordan din familiekonstellation ser ud, så kan morsdag bruges på at give dine nærmeste et ekstra varmt knus. Lad dine nærmeste vide, at de er elsket og værdsat af dig.

Helst alle dage om året, men er du lidt bagud med den slags, så er i dag en god anledning.

Ved at flytte hjemmefra? Læs 5 spørgsmål du bør stille dig selv, før du flytter hjemmefra lige HER

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.