At være ung
Digital stress

Hvordan kan man slappe af?

Vi lever i en tid hvor e-mails, sms’er, apps og Facebook-notifikationer dominerer hverdagen for rigtig mange mennesker. Vi er aldrig helt loggede af og får derfor konstant push-up meddelelser fra vores profiler på diverse sociale medier.digital stress

Din smartphone gør dig øjeblikkeligt opmærksom på nye e-mails; både de irriterende reklamer du er kommet til at tilmelde dig, såvel som de relevante, du får tilsendt fra chefen. Hver gang dine venner kommenterer på statussen fra fredag aften, så får du straks besked om det. 

 

Hvordan pokker skal du nogensinde kunne slappe af, når du hele tiden er ’på’? 

Ironisk nok, siden jeg er skribenten bag denne artikel, så er jeg selv lidt af en social medie junkie. Min research om digital stress har dog givet mig forhåbninger om, at selv vi smartphone-afhængige og alt-for-facebook-entusiatsiastiske folk rent faktisk kan trappe ned på disse afhængighedsskabende teknologier.

Her er, hvad vi skal gøre:

1. Slå push-up funktionen fra

Hvis du ikke konstant får beskederne, så vil du heller ikke føle så stor en trang til at opsøge informationen. Nyhederne på Facebook er sjældent så vigtige, at du behøver at tjekke dem, ligeså snart de opstår.

2. Tjek kun din mail én gang om dagen

Logisk nok så bruger du tid på at tjekke din indbakke, og tjekker du den mange gange, så bruger du meget tid. Tjek indbakken som det første om morgenen og besvar dine mails. Skulle der dukke flere op i løbet af dagen, så besvar dem i morgen. 

3. Drop Facebook i skoletiden og på arbejdet.

Hvis du ikke når det, du skal på arbejdet eller falder bagefter med lektierne i skolen, så bliver du uhjælpeligt stresset. Det er svært at lade være med at tjekke de sociale medier, når koncentrationen viger, og kedsomheden melder sig – men prøv alligevel for din egen skyld.

4. Hold fri, når du har fri.

Sluk mobilen og undgå for så vidt muligt at tjekke dine e-mails. Der er altid en dag i morgen, og for dit helbreds skyld, så er det vigtigt, at du slapper af, når du har fri. Arbejdet forsvinder ikke; det skal nok ligge at vente på dig i morgen.

5. Vær selektiv med dine kontakter

Føler du dig nogle gange lidt stresset over at se andres statusopdateringer om eksamensresultater og sindssyge drømmerejser, som du kun kan tænke dig afsted på? Slet dem eller sørg for at du ikke kan se, hvad de opdaterer. Der er ingen grund til at stresse, for du skal nok opnå alt, hvad du ønsker dig engang.

6. Tag en kold tyrker!

Jeg klarede to dage uden Facebook på min iPhone. Dog indrømmer jeg, at jeg snød et par gange og tjekkede Facebook fra min bærbare i stedet. Det er dog en ret øjenåbende oplevelse at slette app’en for en kort periode, for så går det virkeligt op for én præcist, hvor mange gange man ellers ville være logget på, havde det været muligt.

Covers og tilbehør

En stressfaktor kan også være, når dit cover eller noget smartphonetilbehør går i stykker.

Mærker du, at det generer dig, så overvej at få det fikset med det samme. 

I stedet for at gå og blive småsur over, at du ikke kan læse, hvad du skriver, eller se SMS´er, MMS´er eller videoer, som bliver sendt til dig, så er det let at bruge en af de online udbydere eksempelvis: Gearspot

 

Artiklen indeholder et reklamelink til udbyder af tilbehør til smartphones.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.