Hygge
Er du på Facebook i skoletiden?

Log af Facebook i skoletiden og gå en karakter opEr du en af dem, der altid har Facebook åbent i baggrunden? I så fald bør du kigge med her. Facebook, Twitter, Instagram – you name it! De sociale medier fylder mere og mere i vores hverdag.

Det er her, de sociale relationer passes og plejes, og her vi laver vores aftaler, inviterer folk til vores fødselsdagsfest og meget andet. Derfor kan det også være svært at lade være med lige at tjekke Facebook på trods af, at man sidder midt i en historietime eller er på arbejde. Men kan det virkelig passe, at sociale medier som Facebook og Twitter skal brede sig ud over vores skoletid? 

48 procent bruger computeren til underholdning i timen

En undersøgelse foretaget af Aspekt R&D viser, at 48 procent ud af 56.000 gymnasieelever benytter computeren til at være på Facebook, Twitter og underholde sig på anden vis i timerne. Knap halvdelen af de 56.000 gymnasieelever følger altså ikke med i timen, men er i stedet fordybet i alt muligt andet på computeren.

Gå offline og gå en karakter op

Er du en af de 48 procent, der time efter time sidder på Facebook? Det er selvfølgelig fristende og enormt svært at holde sig fra, men forsøg at gå offline ved hver times start - og vent så med at logge på til, at timen er slut.

Det er billige point at hente ved blot at hæve blikket og kigge på læreren i stedet for at sidde med tomt blik og stirre direkte ind i skærmen – især når det er, hvad halvdelen af dine klassekammerater gør i forvejen.

Læreren vil helt sikkert hæfte sig ved de elever, der formår at vise blot en smule interesse fremfor dem, der måske egentlig er dygtige nok, men ikke formår at vise det, da de har travlt med at være på Facebook.

En stressfaktor

Forsøg også at logge af Facebook, når du sidder og laver lektier eller afleveringer. Bare det faktum, at Facebook er åbent i baggrunden, er en stressfaktor i sig selv og påvirker også dit koncentrationsniveau. Hvis du sidder midt i en vigtig sætning i en dansk stil, og der tikker en notifikation ind på Facebook, smider du selvfølgelig alt, du har i hænderne, og tjekker Facebook med det samme.

Resultatet bliver, at dit arbejde tager dobbelt så lang tid og bliver halvt så godt, som det ellers ville været blevet. Derfor: vær lige så meget på Facebook, som du har lyst til, men gå offline i timerne, og når du laver lektier og afleveringer. På den måde vil du opnå meget bedre resultater. Tro mig, jeg taler af erfaring.

What´s on your mind

Shaun Highton har lavet en god video, der viser, hvor fedt eller ufedt det er, med Facebook´s brugere, der totalt show off kun viser deres perfekte liv. Likes kan få dig i den syvende himmel, og omvendt give dig total nedtur, hvis ingen kan lide dine opdateringer. 

Se videoen her:

Se også, hvem der har retten til dine fotos på Facebook.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.