Hygge
Twitter: Hvad er det egentligt?

Hvad er Twitter?

Twitter er et socialt netværk ligesom Facebook, Instagram, Google+, m.fl. Overordnet, så har du en Twitter-profil, fra hvilken du kan følge de statusopdateringer, som andre laver. Man kan både følge ens venner, men også mange kendte har Twitter. Alt efter hvem man følger, dukker der statusopdateringer op på ens Home-page (På dansk: Hjem).

Twitter er et meget populært netværk, og mange benytter mediet til at få et indblik i tankerne bag de rige og berømte. Statusopdateringer kaldes tweets, og hvis man følger en person, så er man en follower (På dansk: Følger). Tweets kan max være på 140 tegn og er derfor kortfattede.

Hashtags:

Et element som Twitter er meget kendt for er hastags. Hashtags (#) dukkede først op på Twitter, og de har nu indtaget andre sociale netværk som Facebook og Instagram også. De benyttes til at grupperer og kategorisere tweets ved at placere symbolet [#] foran betydningsfulde ord, f.eks.: #Ungunivers. Således skabes et meta-tag, som kan føre dig til andre tweets indenfor samme kategori.

Opret en Twitter-profil:

Ønsker du at blive en del af dette fællesskab, så skal du blot tilmelde dig på Twitter.com. Det er super nemt, du skal blot oprette profilen og bekræfte den pr. email. Derefter ledes du igennem hele processen.

Her er en fin vejledning på engelsk:

Når du er oprettet, kan du begynde at søge på.. ja, alt. Bekendte, tv-programmer, Hollywood-stjerner, m.fl. Du vil støde på forskellige tweets i din søgning, og du har her forskellige valgmuligheder: 

1. Svar:

Du vil her kunne svare på tweet’et og ved at placerer et [@] foran navnet (eks.: @Ungunivers), så kan du skrive direkte til personen bag tweet’et. 

2. Retweet:

Her kan du dele tweet’et med dine egne followers (På dansk: følgere). 

3. Føj til fortrukne:

Hvis du er specielt vild med et tweet, kan du ved hjælp af denne funktion lave et bogmærke, så du nemt kan finde det igen. 

4. Mere:

Her kan du få et link, der gør det muligt at indlejre tweet’et på din egen hjemmeside. 

Du kan naturligvis også følge de hashtags, du finder og derved, som forklaret ovenfor, søge efter andre tweets indenfor samme kategori. Derudover er der ofte koblet enten et billede eller et andet medie til et tweet, og disse kan du naturligvis også vælge at klikke på. 

pige ved computer

Du kan også vælge selv at skrive et tweet:

Husk dog altid at ALLE kan se, hvad du skriver – også dem der ikke følger dig. Det er vigtigt, at man er lidt påpasselig med hvad, man uploader på nettet.  Du skriver dit tweet i tekstboksen, hvorpå der står ”Skriv et nyt tweet”, og alle dine followers kommer til at kunne se det. Dette er en af forskellene mellem Twitter og Facebook, hvor kun udvalgte venner kan se dine statusopdateringer.

Hvis du selv ligger inde med nogle gode råd til brugen af Twitter, så er du velkommen til at dele dem i tekstboksen nedenfor. 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.