Hygge
Snapchat - Sådan gør du!

"Snaps" sendes i store stil. Sådan gør du!

Snaps er kommet for at blive - og her mener jeg ikke den type snaps, man drikker. Her taler jeg om den type snaps, som man sender og modtager i stakkevis af hver dag via appen "Snapchat" - i hvert fald hvis man er med på moden. Er du ikke det endnu? Så læs med her, hvor du får en introduktion til Snapchat, hvordan man "snapper" - og ikke mindst; hvordan man ikke gør!

Hvad er Snapchat?

Snaps er slangudtrykket for at sende et billede via appen Snapchat. Med Snapchat kan du sende billeder til dine venner - men det smarte er, at billedet er "tidsbegrænset". Det skal forstås således, at modtageren af billedet kun kan se det i et begrænset tidsrum (fra 1-10 sekunder), som du helt og aldeles selv afgør. Modtageren kan ikke gemme billedet på sin telefon - i hvert fald ikke uden, at du får besked om det.

Snapchat billeder

Du kan imidlertid ikke være helt sikker på, at modtageren ikke gemmer billedet. Det er nemlig desværre muligt at tage et "screenshot" af dit billede, hvorefter billedet gemmes på modtagerens telefon. Det er ikke muligt at sikre sig i mod dette - men Snapchat er så venlige at informere dig omkring det, hvis en modtager har taget et screenshot af dit billede.

Derfor skal du ikke sende noget, som du ikke kan stå inde for bagefter. Ofte kan folk finde på at sende pinlige snaps, der er tidsbegrænset til 1 eller 2 sekunder - men hvis modtageren er hurtig, kan man sagtens nå at tage et screenshot af disse. Der findes endda en app, der gør det muligt at fryse begrænsningen - så du kan ikke vide dig sikker! Vi har derfor udstukket nogle retningslinjer for, hvordan vi mener, man IKKE bør snappe:

Snaps - Det skal du IKKE gøre

Her får du nogle af de absolutte dødssynder, som man ALDRIG skal kast sig ud i, når man snapper:

  • Tag ALDRIG billeder af dig selv, hvor du er helt eller delvist afklædt. Du kan ikke styre, hvad modtageren bruger dem til - eller hvem modtageren er sammen med.
  • Irriterende fuldemands snaps, hvor du på en enkelt aften sender et tocifret antal snaps, der er slørede og har absolut ingen interesse for modtageren. Stop det!
  • Selfies kan være sjove - men det kan også blive for meget. Begræns antallet af opstillede selfies over Snapchat - og når du tager en selfie, bør du være opmærksom på en række faktorer. Det har vi skrevet en guide om: Hvordan tager man en selfie?
  • Det bliver hurtigt en hverdagsting at sende snaps - og det bør du være opmærksom på, da du risikerer at sende nogle pinlige billeder af sted. Læg lige mærke til, at der ikke er beskidte underbukser i baggrunden - eller at du har husket at trække ud i toilettet. 

 

 

Our Story

Our story dækker over en fælles historie, eksempelvis en koncert eller anden event, som mange mennesker kan sende videoer og fotos til.

Din GPS lokation gør, at Snapchat ved, at du er til en bestemt koncert. Herefter kan du bidrage med dine oplevelser fra koncerten. 

Our story ligner derfor My story funktionen.

Hvor du er vant til at dine fotos bliver gemt i få sekunder, vil dine video og fotos her blive gemt op til 24 timer.

Hvordan virker Snapchat?

Har du aldrig prøvet at sende snaps før, og ikke lige ved, hvordan snapchat virker - så har vi her fundet en helt enkel "How to"-guide, der gennemgår alle Snapschat's funktioner. Den får du her: 

Videofilter

Du kan afspille dine videoer baglæns, men også spole i eller se dine videoer i slowmotion. Der er 3 typer filter:

Speed up

Her kan du lave videoer, så det ser ud til at du drikker eller løber hurtig, men også, at du er mega sej til at danse.

Speed down

Prøv at dukke dig for ting, som kommer flyvende i luften (uden at ramme dig). Så vil det ved afspilning af din video se ud som om, at du har ninja reflekser og er lynende hurtig til at dukke dig for at undgå at blive ramt i hovedet.

Baglæns

Med baglæns kan du eksempelvis sige dit navn baglæns, imens du står ude i trafikken, hvor bilerne kører fremad. Når du så afspiller din video, så vil det se ud som om, at du siger dit navn korrekt, men bilerne kører baglæns :)

Snapchat tricks

Her får du Jenna´s tricks til at få det bedste ud af din oplevelse med Snapchat. 

Tilføj gerne i kommentarfeltet nedenfor, hvis du har nogle gode tricks.

Min snapchat virker ikke

Aktuelle fejl på Snapchat kan du undersøge på sitet Downdetector.dk

Har du problemer med signalet til din telefon, og du derfor ikke kan sende snaps, så kan det skyldes, at du har det forkerte smartphone cover.

En løsning kan være at købe et ny cover, hvilket du eksempelvis kan gøre her.

Eksterne links kan indeholde reklame.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.