At være ung
Få den bedste mandag morgen

Vækkeuret ringer, og du skal op. Foran dig venter en spritny uge fyldt med muligheder, men måske ser du dem slet ikke? Du er muligvis mere optaget af, hvor varm din dyne føles, i det øjeblik vækkeuret ringer? Eller måske er dit hoved fyldt med stressede tanker om de mange opgaver, der venter forude?

Mandag morgen er de færreste menneskers yndlingsøjeblik, men det behøver faktisk ikke være så slemt. Læs med og få inspiration til hvordan du kan få den bedste mandag morgen. frihed pige skov

Undgå stress fra morgenstunden

Har du et par tricks i ærmet, kan din morgen ende med at blive ganske behagelig - uanset hvad tid vækkeuret ringer.  Mandag kommer givetvis aldrig som en overraskelse, alligevel er det de færreste af os, der rent faktisk planlægger at tage imod den. 

Vi går igennem weekenden med de lækreste skyklapper, der er fyldt med sene aftener, gode grin og en drink eller ti. Når det så bliver mandag, stresser vi rundt for at nå det hele. Det giver en uro i kroppen, der påvirker dit humør negativt resten af ugen.

Du kan faktisk påbegynde forberedelserne allerede fredag eftermiddag ved at rydde op i din indbakke på arbejdet, få styr på dine noter til studiet og afslutte de løse ender, som ugen har budt på. Det virker måske kontra intuitivt, når du mest har lyst til at smide alt, du har i hænderne og holde weekend, men det giver en anden ro, som kommer dig selv til gode senere.

Det er også fristende at bruge hele søndagen i sengen, mens du ser den nyeste serie, spiser popcorn og glemmer alt om sure pligter. Der skal naturligvis være plads til afslapning, men bruger du bare en struktureret (lille) halv time søndag aften, modvirker du en del stress mandag morgen.

Lav din madpakke, læg dit tøj frem og pak din taske. Det føles fjolles de første par gange, men giver dig mere tid morgenen efter. Når du mindsker forstyrrende elementer omkring dig, får du automatisk nemmere ved at fokusere på ugen, der venter forude. Det giver ro og overskud, så du ikke har brug for at føle dig tung og træt, når vækkeuret ringer. 

Tænker du positivt?

Det er også vigtigt at huske på, at dit liv består af valg. Der er mange ting vi allesammen bliver nødt til, som ikke alle er lige sjove, men du vælger selv at få det bedste ud af situationen. Det regner ret ofte, der er også tit modvind på cykelstien, og det er ikke altid, eksamen går super godt. 

Der er bare lige dét, at negativ energi smitter, så find dine positive sider frem og nyd dagen alligevel. Du får ikke en ny dag, uanset hvor meget du brokker dig, så du kan ligeså godt finde smilet frem. 

Du kan også prøve at lette lidt af forventningspresset, der ofte hviler på den stakkels mandag, der nu varsler, at en ny uge er startet. Det behøver nemlig hverken betyde nye vaner på arbejdet, kreative og vildt sunde madpakker eller høje krav om øget træning, et rygestop eller hvad vi nu ellers finder på, når weekendens dårlige vaner giver os moralske tømmermænd.

Mandag morgen kan ganske simpelt være en morgen ligesom alle andre, hvor du fokuserer på at være god ved dig selv. 

Har du alligevel brug for ekstra energi? Læs hvor meget kaffe du bør drikke lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.