At være ung
Føler du dig ensom?

Medierne sætter for tiden stort fokus på ensomhed blandt unge. Ensomheden er et stigende problem som mange unge føler, men i dagens Danmark bør ingen unge være ensomme., hvis de ikke ønsker at være alene. Læs med her og find ud af, hvad du kan gøre, for ikke at være ensom.

Tosomhed vs. ensomhed

De fleste kan godt føle sig en lille smule alene, hvis de ikke har en kæreste, fordi de kommer hjem til en tom lejlighed og hver dag står op til en kold og mørk intethed, uden nogen at putte sig ind til og uden nogen at snakke med. Det er især i vintermånederne man kommer til at føle sig lidt ensom hvis man er single, men det er vigtigt ikke at ligestille ensomhed, med singlelivet. Ensomhed og tosomhed er ikke nødvendigvis modsætninger, og man skal absolut ikke for alt i verden finde sig en kæreste, bare for ikke at føle sig alene.

Råd imod ensomhed

Hvis du føler dig ensom, kan det være en god idé at lave masser af aftaler med dine veninder, venner og familie – meget gerne overnatningsaftaler hvis du kan komme til det. Alene det, at der er andre at stå op sammen med, og at der er liv i huset er en rar fornemmelse. Lav gerne en madklub sammen med et par stykker, så hverdagsaftenerne bliver fyldt ud med hyggelige timer i godt selskab. I det hele taget føler man sig mindre ensom, når der er liv omkring én, så det kunne være, at du skulle overveje at flytte sammen med nogle andre.

sjove piger hygger sigEnsomhed hvis du ikke har venner nok

Hvis du trænger til at finde nogle nye venner, føler at du har meget få venner, eller ikke har nok venner i det område du bor i og derfor gerne vil ud og finde nogen, kan du for eksempel begynde til en ny sportsgren og derigennem hurtigt lære nogle nye mennesker at kende.

Du kan også melde dig ind i en politisk forening eller en studenterforening eller på anden vis finde nogle andre unge mennesker, som du har nogle interesser til fælles med.

Lige som med skoleklasser og arbejdspladser kan det være meget varierende hvor gode folk er til at være sociale, og til at tage nye ind, så fortvivl ikke, hvis du kommer ind i et dårligt socialt miljø et af de nye steder. Du kan næsten altid finde noget lignende. 

Læs også artiklen: Kom i gang med at træne. Træning er nemlig et rigtigt godt sted at finde nye venner og veninder. Hvis du gerne vil have venner af det modsatte køn, skal du tænke på, at starte til sportsgrene som badminton, squash eller tennis, hvor man træner på blandede hold uanset køn.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.