At være ung
Fortryder du din tatovering?

Du vågner med sammenklistrede øjne, der næsten ikke vil åbne sig. Værelset omkring dig dufter svagt af en sødlig, men kraft duft. Rom måske? Du har en dundrende hovedpine og en tør smag i munden.

Pludselig opdager du, at du faktisk er virkelig øm på lænden. Du tager dig sammen, rejser dig op og ser dig selv i spejlet. Pludselig er det ikke tørhed, men en ganske anden smag du har i munden. En bitter smag. Du har nemlig fået en ny tatovering.

pige tænker

Fjernelse af tatovering

De kendte tatovører fra Københavns the Old Barber Shop har udtalt, at hele 40% af de tatoveringer de laver, er coverups. Det betyder, at det er tatoveringer, der er lavet for at dække en anden tatovering.

Det kan være alt fra ekskærestens navn - til et symbol, som kunden er blevet for gammel til at huske, hvad betyder.

Som regel er de tatoveringer, som kunderne fortyder, lavet i en god gammeldags brandert. I Danmark er det ikke lovligt at tatovere en kunde, der er synligt påvirket af stoffer eller alkohol, men ikke alle steder opretholdes reglerne.

Mange steder i udlandet har tatovører om natten også kronede dage. De såkaldte "drukferier", hvor grupper af unge flyver til sydens sol for at feste, danse og måske kysse lidt på hinanden, er også en stor synder, når det kommer til tatoveringer lavet om natten. 

Når festen er slut, den sidste drink er drukket, og de unge er tilbage i den kolde hverdag i Danmark, så er den tatovering på lænden måske slet ikke så smuk og unik alligevel.

Det kan være både dyrt og smertefuldt at få fjernet tatoveringer, men det kan i de fleste tilfælde lade sig gøre ved gentagne laserbehandlinger. Har du fået lavet en tatovering, som du fortryder, kan du undersøge mulighederne og sammenligne priser på laserbehandlinger online. Du kan også finde et nyt symbol, der måske ikke er navnet på din smukke ekskæreste, og få lavet en coverup tatovering.

Farver på tatovering

Vælger du at få lavet en ny tatovering, bør du måske tænke dig godt om, hvis du er blevet forelsket i en tatovering i farver.

De farvestrålende små kunstværker, som pryder mange danskeres kroppe, er nemlig ikke altid helt ufarlige. En nye svensk undersøgelse fra Kemikalieinspektionen viser, at hele 11 ud af de 14 farver der blev testet, potentielt kan være sundhedsskadelige, da de indeholder hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer.

8 ud af de 14 testede farver indeholdt endvidere kræftfremkaldende stoffer, så det er altså ikke altid bare sjov og ballade, når man lægger sig på briksen. 

De testede farver var stort set allesammen importede farver, og derfor kan det være svært at holde styr på, hvilke ingredienser som de indeholder. Overvejer du en tatovering er det altså et godt råd, at vælge en tatovør, der på forhånd kan vise hvorfra han/hun køber sine farver. Det er også en god idé at spørge om en indholdsfortegnelse på alle farver, der anvendes i den salon.

Det er altså et godt råd, før du lægger dig godt til rette på briksen, at undersøge din tatovør nøje. Det er også en god idé at være ædru, så din beslutning om permanent kunst på kroppen ikke ender med at være én, som du fortryder. 

Læs hvordan du drikker fornuftigt (og måske undgår en ny tatovering på lænden) lige HER

 

 

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.