At være ung
Gode råd til fredagsbaren

Studiestart kan være fagligt udfordrende for de fleste, men også en utrolig sjov og social oplevelse, der gerne starter med den ugentlige tur i fredagsbaren.

Men hvad er egentlig de klassiske do´s and dont´s til sådan en fredagsbar? alkohol tømmermænd

Ugens højdepunkt på studiet

Musikken pumper med de nyeste hits, der fortæller dig, at du skal ryste kroppen og lade hæmningerne blive derhjemme.

Sveden triller da ligeså stille ned af din pande, og du har helt sikkert en lunken øl i hånden.

Du nynner stille og roligt med på den højlydte musik, hvor du på nuværende tidspunkt ikke helt kan huske teksten.

Måske begynder du at overveje, om du skal fiske en 10ér frem fra dybet af tasken og købe et shot mere i baren. Du kender jo bartenderen.

Der er vist ingen tvivl; det er fredag, og du er til fredagsbar på studiet.

Der er meget få ting, der kan slå en tur i fredagsbaren, når ugen på studiet er forbi. Du kan endelig slappe af et par timer, glemme alt om komplekse begreber og få grinet sammen med dine studiekammerater.

Og det ER hamrende fristerende, når priserne kan få selv en SU- indehaver til at føle sig som millionær, men det er ikke en god ide at bruge alt for mange penge i baren.

Skal du drikke shots og kysse på bartenderen?

Du kan givetvis blive fuld for en halvtredser, men det er ikke altid det smarteste, når du også skal hjem igen,

Tænk over hvordan du kommer hjem fra fredagsbaren. Hvor langt bor du egentlig fra studiet? Og kan den cykel virkelig holde til at slingre hjem? 

Det er også en god idé at tænke over, hodt du egentlig kender de andre, og om du har lyst til, at de potentielt skal se dig i en yderst pinlig situation.

Mange studerende har truffet beslutninger under påvirkning af alkohol, der ikke virker lige smarte i morgendagens klare lys, men der er heller ikke nogen, der har lyst til at være ham eller hende, der bliver kendt som den person, der skulle bæres hjem af de andre den første måned på studiet.

Det samme gælder i øvrigt at være ham eller hende, der bliver syg ude i busken. Det er bare ikke charmerende. Og nej, de andre har ikke glemt det næste semester. Eller semesteret efter…

Dine nye medstuderende oser sikkert også af lækkerhed, og der kommer givetvis også til at opstå alverdens romancer henover de næste mange år, men reglen har nu engang altid været, at det er smartest ikke at kysse på nogen, som du kommer til at se hver dag fremover. 

Så næste gang du blinker til ham eller hende den søde i baren, så husk blot på, at du skal se selvsamme person i øjnene henover dine trætte øjne en mandag morgen.

 Har du brug for gode råd til at være sund under studiestart? Læs med HER

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.