At være ung
Headspace – Hvad er det?

Nyt og fantastisk initiativ til fordel for alle de unge, som går rundt med noget, de har svært ved at tale om

Aalborg, Esbjerg, Horsens, Odense, Roskilde, Rødovre og København: i disse syv danske byer kan man finde Headspace-centrene, hvor alle unge frit og uden omkostninger kan møde op, hvis de føler, at de har brug for at snakke med nogen. I centrene er det både muligt at møde og tale med andre unge, men også i høj grad med de frivillige, som står klar til både at lytte og rådgive de, som har brug for det.

Alt for mange unge går rundt med depressioner og kroniske problemer, som er opstået fordi, at de ikke har fået bearbejdet forskellige problemstillinger i deres liv. Headspace er til for at fange problemerne inden at de bliver til depressioner, og mange unge er allerede meget begejstrede for initiativet. 

Se her en video om Headspace, tankerne bag og de involverede:

Er Headspace noget for dig?

Headspace kan være lige præcis det som, du har brug for. Hvis du ikke bryder dig om at opsøge et center fysisk, så kan du også både ringe og maile. Skulle du ske at have brug for yderligere hjælp og rådgivning uden for centret, så kan Headspace også hjælpe dig videre i sådanne tilfælde. Headspace lover i videoen og på deres hjemmeside at hjælpe dig og andre unge med at finde det sted, der er perfekt for dig.

Centrene har åbent tirsdag, onsdag og torsdag mellem 12:00-20:00, og om søndagen har de åbent mellem 14:00-18:00. Hvis du enten ønsker at bestille tid (Det behøver man ikke, man kan bare møde op) eller simpelthen bare ønsker telefonisk rådgivning, så kan du finde deres kontaktinformation her. Det er også muligt at sende e-mail til centrene, hvis dette er din foretrukne kontaktform.

Om mandagen og om fredagen holder Headspace rådgivningssamtaler, og nogle gange holder de ydermere foredrag på forskellige skoler.

Jeg har akut brug for hjælp, men Headspace har lukket!

Skulle du have brug for hjælp udenfor Headspaces åbningstid, så hjælper de faktisk også med henvisninger til andre hjælpeorganisationer og -institutioner.  

  • Ungonline er RødeKors’ anonyme ung-til-ung chatrådgivning.  
  • Børnetelefonen er en anonym telefon-, chat-, og sms-rådgivning til de, der har brug for at tale med nogen.
  • Livslinien er en anonym telefon og net-rådgivning for folk med selvmordstanker og disses pårørende.
  • Hope Ung er anonym rådgivning til de unge, der vokser op med forældre, som drikker for meget. Du kan læse mere om Hope Ung her.
  • LMS er landsforeningen for spiseforstyrrelser og selvskade, og man kan her få anonym telefonrådgivning.
  • Psykiatrifonden tilbyder personlig og anonym rådgivning med henblik på psykiske sygdomme, behandling og medicin.
  • NETSTOF er en brevkasse og chat til rådgivning om alkohol, hash og andre stoffer.  

Er du interesseret i at læse mere om Headspace, så kan du besøge deres officielle hjemmeside via dette link.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.