At være ung
Hvad betyder BFF?

BFF = best friends forever. Det udtryk har du sikkert hørt, hvis du set amerikanske film, hvor hovedpersonerne er unge mennesker.

Det lyder som en uskyldig kærlighedserklæring på det venskabelige plan, men forkortelsen BFF er måske ikke helt så uskyldig, som du går og tror.

piger krammer kindkys

Har du fornærmet din ven – uden at vide det?

Hvis du inden for de seneste år eller måneder har refereret til din bedste ven eller veninde som din BFF ude i byen, har du måske fornærmet din ven helt uden at vide det.

BFF har nemlig ikke kun én betydning.

Du tror måske, du er ved at kalde din ven for din (oversat) ’bedste ven for evigt’, men du har måske i virkeligheden kaldt ham eller hende ’big fat friend’ eller endnu værre ’big fat fuck’.

Oversat er de to andre betydninger af BFF altså knap så positivt ladet med kærlighed, men nærmere direkte ondskabsfulde, hvor du hentyder til din ven som enten (oversat) en stor, fed ven, eller lige har kaldt personen en ’stor fed idiot’.

Det er muligt, at din ven ikke helt synes, i skal være bedste venner efter det. 

De fleste venskaber er som bekendt baseret på, at man har det sjovt sammen, og at man støtter hinanden. Disse karakteristika ved et venskab brydes givetvis, hvis du kalder din bedste ven for en stor, fed idiot. 

Den urbane ordbog

Men hvor komme de her nye, mindre flatterende, udtryk fra?

Den urbane ordbog blev startet for næsten 20 år siden for at have et sted, hvor alle såkaldte ’slang’ udtryk, forkortelser fra ungdomsmiljøer og andre udtryk kunne blive oversat.

Den globale urbane ordbog har en hjemmeside, hvor du, ligesom en almindelig ordbog, kan slå forskellige ord op.

Har du hørt en gruppe unge bruge et udtryk, et ord eller en forkortelse i en film, men er du ikke klar over, om de snakker om saftevand eller stoffer, kan du altså slå de forskellige ord op på nettet.

Det bedste er, at andre ikke behøver at finde ud af, du ikke vidste, hvad det nye, hiippe udtryk betød.

Eksemplet med forkortelsen BFF understreger, hvor vigtigt kommunikation egentlig er. Du kan gå rundt og tro, du siger det ene, men andre opfatter måske noget helt andet.

Næste gang du henviser til din bedste ven, er det altså en god idé at gøre det helt klart, du ikke mener, at han eller hun er en stor idiot.

Er det en god idé at bruge din ven som træningsmakker? Læs med HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.