At være ung
Hvad er din drøm værd?

Flere og flere unge vælger at følge drømmen, og tage rejsen til deres drømmedestination.

Er man ivrig efter en plads i filmverdenen, hvorvidt om det er bagved eller foran kameraet, så er pladserne på en uddannelse i Danmark begrænset. Vil man ind på skuespillerskolen i Danmark, er der tre steder i landet, hvor du har chancen hvert år, men kun otte på hver skole slipper igennem de hårde prøver og bliver optaget. Kravene er mindst ligeså hårde på den danske filmskole, så de fleste ender med et afslag, men det betyder ikke, at man skal smide sin drøm ud sammen med afslaget.

Der er bl.a. Kilroy, som er den danske repræsentant for New York Film Acadamy, hvor du får muligheden for at studere lige præcis det, som duer interesseret i. Man har muligheden for både at tage et langvarigt ophold, og kortere kurser, som kan hjælpe en i den rigtige retning, og hjælpe ens CV. Blandt danske skuespillere er der både Julie Ølgaard og Ibi Støving, som har uddannet sig i L.A, for at så vende tilbage til Danmark, og arbejde inden for tv-branchen.

Det kommer dog ikke uden omkostninger, og afhængig af opholdets varighed, vokser prisen også. Man kan derfor spørge, om det virkelig kan passe, at der skal en opsparing og en rejse tværs over atlanterhavet til, før man kan få lov til at følge sin drøm?

Vender man hovedet hjem ad igen, så er der også muligheder, udover de tre statsstøttede skoler og den danske filmskole. Desværre finder man hurtigt ud af, at dette ligeledes koster, og hvis man har tænkt sig at punge ud, hvorfor så ikke gøre det der, hvor nogle af verdens dygtigste inden for netop dit fag står til rådighed?

Udover at arbejde intenst med det område du vil, så får man også en oplevelse, man vil kunne tage med sig overalt. Tanken om at gå ned igennem New Yorks gader er noget de fleste fantaserer om. Mange unge mennesker beskriver ofte oplevelsen af New York, som at stå midt i en film.

Man kan ikke undgå at få en fornemmelse af hvad New York er, men når man oplever det, så er det noget helt andet, for så kommer alle sanserne i spil, og det er umuligt ikke at blive påvirket af det. Så hvis man har svært ved at følge drømmen herhjemme, så er muligheden for at gøre det i udlandet ikke kun eksisterende, men kan også skabe en større oplevelse end man nogensinde havde forestillet sig. Kun fantasien sætter grænser for ens muligheder.

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.