At være ung
Hvad skal du have på, når du rejser?

Hvad tager du på, når du skal rejse langt? Det vigtigste er naturligvis ikke, hvordan du ser ud, når du rejser, men hvordan du har det. Alligevel har de fleste af os et ønske om at føle os godt tilpas i det tøj, vi vælger at have på.

Og det er jo fedt at se lækker ud på farten, især hvis du gerne vil fremvise hele din fantastiske sommerferie på sociale medier. Der findes heldigvis små og nemme tricks, der gør det mere behageligt at være lækker, når du rejser.

lufthavn pige venter

Det bedste rejse outfit

De fleste elsker at rejse, men de færreste hader selve turen. Det er ikke videre behageligt at køre, flyve eller sejle langt og det er svært, at være iført tøj der er behageligt.

Først og fremmest afhænger dit valg af outfit naturligvis af, hvor langt du skal rejse. Skal du hygge dig i et rutefly i en times tid til eksempelvis England, kan du sagtens tage dine stramme jeans og yndlingsskjorte på, da du ikke når meget andet end en halvdårlig, lunken kop kaffe, før du er landet igen.

Skal du derimod flyve en tur over Atlanten eller mod et af Asiens mange, spændende rejsedestinationer, skal du tænke lidt mere over dit valg af rejsetøj.

Uanset om du er mand eller kvinde, bør du ikke vælge noget tøj, der sidder for stramt. Det er simpelthen ikke behageligt efter ret mange timer. Du behøver naturligvis ikke straks hoppe i dine yogabukser eller natbukser, men det er en fordel at vælge materialer, der falder blødt og rart om kroppen. 

Gå derfor efter at rejse i bukser med stræk, bluser i bomuld og overdele i materialer, der lader huden ånde og ikke strammer.

Dit fremtidige 'jeg' vil takke dig for det, når du stiger ud af flyet uden underlige folder i huden, hvor dit tøj har strammet under turen.

Pak din håndbagage rigtigt!

Du må generelt gerne have en lille taske med om bord, når du rejser, men det er dumt udelukkende at fylde den med snacks og bøger. Brug din håndbagage fornuftigt, så du har lidt små redskaber i ærmet, når du begynder at føle dig træt.

Bruger du kontaktlinser, bør du overveje, at tage et par briller på eller med i håndbagagen, da den tynde luft i et fly, vil udtørre dine øjne en del, hvilket kan være rigtig ubehageligt.

En god håndcreme, dagcreme og en læbepomade er også et must at have med, hvis du gerne vil føle dig nogenlunde godt tilpas, når du ankommer til din ferie. Det tager max 30 sekunder at smørre lidt creme på hænderne, i ansigtet og på læberne, men det giver en helt anden følelse af friskhed, som er værdsat i mange kilometers højde.

Det samme gælder i øvrigt tandbørstning, som også kan klares rimelig nemt og hurtigt. Du kan købe rejsestørrelser af de fleste cremer, men får du ikke husket det hele, har alle lufthavne også små toilettasker, hvor de mest essentielle ting pakket for dig i praktiske størrelser.

Husk også at fly er gode til at skrue godt op for deres aircondition, så et tørklæde er heller ikke nogen dum idé at have om halsen, når du går ind i flyet, hvis du har brugt al pladsen i din håndbagage. Du kan enten bruge det som tæppe, hovedpude eller benvarmer, hvis der bliver koldt ombord. 

Har du prøvet at rejse alene? Læs gode råd lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.