At være ung
Hvordan kan man tænke på noget andet

Nogle gange sker der ting i vores liv, som på godt gammeldags jysk må betegnes som værende rigtig træls. Man kan næsten ikke flytte tankerne væk fra den negative ting, og den bliver ved med at køre i cirkler i hovedet, til man næsten driver sig selv til vandvid.

Det være alt fra en diskussion, til en irriterende oplevelse, tanken om at skulle noget, som man bare ikke gider, eller en hjerteskærende oplevelse.

Tankernes kraft

Det kan føles svært selv at styre hvad man tænker på, men faktisk kan man bestemme langt mere, end man umiddelbart skulle tro. Hvis man for eksempel sætter sig ned og koncentrere sig om at tænke på noget sørgeligt og virkelig forestiller sig, hvordan man bliver påvirket af det, så kan man godt fremprovokere tårer og endda til sidst sidde med en følelse af sorg og tristhed.

Glad mand thumbs up

Heldigvis fungerer tanketricket også omvendt, så man kan, hvis man virkelig koncentrerer sig, ’kurere’ hjertesorger eller glemme alt om en dum situation. Her kommer en række gode tips til at flytte tankerne:

Flyt dig fysisk

Har du for eksempel haft en diskussion og bliver ved med at spille situationen inde i hovedet igen og igen, selvom du ikke kan lave den om, så flyt dig væk fra det sted hvor diskussionen udspillede sig. Hvis du starter med at flytte dig fysisk, minimerer du risikoen for, at der er noget i omgivelserne som kan minde dig om situationen og flytte fokus tilbage på det, du gerne vil slippe for at tænke på.

Lav noget

Så snart du laver noget fysisk (specielt fysisk hårdt), vil din krop sende mange signaler til din hjerne om, at vandet er koldt eller at løbeskoene strammer, alt sammen noget, som kan hjælpe dig, til at tænke på noget, som ikke har med situationen at gøre.

Brug hjernen til at tænke på noget andet

Hvis du udfordrer din hjerne med at KONCENTRERE sig om noget, vil du pludselig glemme alt om tid og sted. Det kan være alt fra at se en svensk film uden undertekster, løse en sudoku, læse og forsøge at forstå et svært stof eller andet hvor du bliver mentalt udfordret.

Omgiv dig med mennesker

Vær sammen med nogen som ikke kender til situationen eller ved hvad du kæmper med, og lad være med at fortælle dem om det! Tving dig selv til at være glad sammen med dem, og du vil efter et stykke tid pludselig opleve, at du ikke blot spiller glad, men faktisk har det rart og har glemt alt om det, der plager dig.

Slut fred

Hvis du er i en situation hvor du føler at verden er ved at styrte ned om ørene på dig, og du bare slet ikke KAN tænke på andet, så prøv at overvej, hvordan du vil tænke på situationen om et halvt år. Vil du have glemt alt om den? Så start allerede nu med at glemme. Kom videre og erkend, at du ikke kan lave det om, for livet er en historie der skrives uden viskelæder. Hvis det også om et halvt år er noget, som vil have stor betydning for dig, så giv dig selv lov til at sørge, men giv også dig selv lov til at smile og grine og husk så; at bag skyerne er himlen altid blå.

Flyt også fokus med flere spændende artikler, blandt andet denne artikel om unge og snyd.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.