At være ung
Plej din hud om vinteren

Vinterkulden er ikke kun hård mod humøret, men kan også være en hård omgang for din hud.

Bruger du den samme hudpleje, som du gør om sommeren, kan du opleve, at din føles tør og træt, fordi den ikke får tilstrækkelig fugt her om vinteren.

Det er altså vigtigt at passe lidt ekstra på sin hud om vinteren, men det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at give huden en ekstra kærlig hånd.

ansigtsmaske

Hvad sker der med huden om vinteren?

Din hud har også en tendens til at være mindre modstandsdygtig om vinteren, så du oplever måske, at din hud er mere sart.

Det er helt normalt at opleve rødmen, kløe og generelt irriteret hud, når vejret udenfor byder på kulde, regn og sne.

Den hyppige variation mellem kulde udenfor og varme indenfor kan også være med til at udtørre huden, der let mister sin naturlige fugt.

Huden har naturligt et lag af talg, som bliver mindre om vinteren. Det kan også bevirke, at du lettere får uren hud, hvilket langt de fleste oplever som rigtig irriterende.

Du kan købe en masse produkter, der er specialiseret i uren hed, men vær opmærksom på at mange produkter også har en tendens til at udtørre huden, så du også har brug for mere fugt, hvis du bruger den slags cremer dagligt. 

Det er dermed en rigtig god idé at give huden en smule mere opmærksomhed i vinterhalvåret, da du både kan opleve tør, irriteret og uren hud. 

Plej din hud derhjemme

Du behøver heldigvis ikke lade dig forføre af diverse dyre reklamer, der vil lokke dig til at købe produkter i dyre domme.

Det anbefales dog, at du investerer i en rigtig god creme, der kan tilføje dit ansigt noget fugt. Vælg gerne en neutral creme uden parfume eller parabener, men spørg om gode råd i butikken eller på apoteket, så du sikrer dig, du får den tilstrækkelige fugt i cremen.

Uanset om du er mand eller kvinde, har din hud godt af ekstra fugt om vinteren.

Dine læber har det sikkert også med at sprække, men en læbepomade er ikke altid det mest praktiske at hive frem fra tasken.

Har du ikke råd eller lyst til at bruge læbepomade, er der et gammelt husmoderråd, der stadig holder.

Smør en smule honning på dine læber og lad det sidde et par minutter, mens du vasker op eller ser en serie.

Honning er en nem og billig måde at gøre dine læber dejligt bløde på her i vinterkulden.

Læs hvorfor du er smuk, som du er lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.