At være ung
Regler for skænderier

Når man er i følelsernes vold, kan man ind imellem blive så oprevet, at man hverken kan kende sig selv eller sin partner. Intet kan få os til at gøre vandvittige ting som kærlighed kan, og det kan derfor også nogle gange blive nogle helt absurde ting man får sagt eller gjort når man skændes, så for at undgå, at et skænderi stikker helt af, eller at man kommer så langt ud, at man sårer hinanden så meget, at der næstenikke er nogen vej tilbage, giver vi jer her en række bud på regler som skal overholdes i et skænderi.

Det kan virke lidt fjollet at sætte sig ned med sin kæreste og snakke om, at I skal have regler for når I skændes, men det kan alligevel være rigtig godt inderst inde at vide hvor grænsen går, og at selvom I er ved at råbe hovedet af hinanden ikke komme finde på at blive fysiske, for hvor går grænsen egentlig for jer?

skænderier i parforholdetFysisk kontakt under et skænderi.

De fleste kærestepar har en fælles indforståethed om, at man selvfølgelig ikke må rive, slå, sparke, kradse eller lignenede under et skænderi, ligegyldigt hvor gal man er, men må man for eksempel holde hinanden tilbage fra at gå? Må man i så fald tage fat i skuldrene eller må man, hvis man er lige ved at koge over, slå ned i dynen? Og hvad hvis dynen ligger lige ved siden af kæresten og man derved kan virke meget truende? Sørg for at snakke om, hvor jeres grænser går, så der ikke er nogen parter der på noget tidspunkt under et skænderi vil føle sig bange eller truet.

Time out i et skænderi

Når man virkelig bliver oprevet og får provokeret hinanden til man næsten er ved at eksplodere, kan det være en god idé med et time out. Lav en aftale om, at man gerne må kræve et timeout men at der dels er en tidsbegrænsning på pausen og dels at den der forlanger timeoutet også er den der skal komme til den anden igen, når vedkommende har fået pustet lidt ud. Aftal gerne, at man ALTID skal melde hvor lang tid man har behov for, og hvor man går hen, så den anden aldrig bliver efterladt i uvished.

Tru aldrig med noget du ikke mener

At blive enige om, at man ikke må true med noget, som man ikke mener under et skænderi, kan umiddelbart lyde meget selvfølgeligt, men ikke desto mindre, er det dette punkt, som flest personer falder i på. Det værste man kan sige er: ”Jeg gider dig fandme ikke mere” eller lignende mere eller mindre direkte indikationer af, at man slår op. Det kan aldrig forsvares med, at man jo i gerningsøjeblikket virkelig bare syntes, at ens kæreste var den sidste man gad se på, men hvis du for eksempel truer med at sove hjemme ved dine forældre, så skal du også være kvinde eller mand nok til at sove hver for sig! Tomme trusler hører ikke til i et modent forhold.

Apropos at sove andre steder, så prøv altid at bestræbe jer på at gå i seng sammen (ligegyldigt hvor sure i er på hinanden) og på helst at kysse godnat, så I ikke strækker et skænderi ud over flere dage. Det er dig også vigtigt at sige, at nogle problemer bare ikke KAN løses, og at man nogle gange må nå til et punkt, hvor man må begrave stridsøksen fordi enighed nok aldrig opnås – højest at I kan blive enige om, at i er uenige. Man kan i den forbindelse godt tie problemet eller uenigheden ihjel, simpelthen ved mere eller mindre at aftale, at nu snakker I ikke mere om det. Når man så har været væk fra hinanden i nogle timer, vil man oftest kunne vænne tilbage til forholdet og snakke om noget andet – men det er vigtigt at I da begge to også lader det ligge og ikke kommer med små stikpiller om emnet. Der findes ting, som man simpelthen er fundamentalt uenige om. Ville du for eksempel nogen sinde kunne ændre din mening om fri abort, eller ændre politisk ståsted fordi din kæreste mente noget andet? Det er faktisk ikke nødvendigt at være enige, eller at kunne blive enige om alting, for at leve i det perfekte parforhold og skænderier vil aldrig kunne undgås.  

Vores sidste råd er, at I bør tale om reglerne eller rammerne for jeres skænderier mens i ikke er uvenner. Læs også denne artikel og se om du er i det perfekte parforhold

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.