At være ung
Husk din studierabat

Spar penge ved hjælp af utallige studierabatter over hele Danmark!

glad mennesker

Er du klar over præcist hvor mange steder, at du kan få rabat ved blot at fremvise et gyldigt studiekort? Der er mange penge at spare som studerende på alt fra biografbilletter og fastfood til forsikringer og fagforeninger!

Det gælder bare om at benytte sig af disse muligheder for at spare, og denne artikel hjælper dig med at få styr på rabatterne.  

 

Hvor kan man få studierabat?

Personligt så spørger jeg altid om, jeg kan få studierabat uanset hvor, jeg handler. Det synes du måske er lidt pinligt? Eller så glemmer du det bare? Uanset hvad så findes der råd på nettet. Her får du en liste over gratis websites og apps, som kan hjælpe dig med at finde studierabatter:

  • Mercenat

Mercenat er en søgemaskine over studierabatter, og der er både tale om et website og en app, som du kan hente til både iPhone og android. App’en gælder også som digitalt studiekort, hvis man skulle få brug for denne funktion.

  • Rabatprisen.dk

Rabatprisen kan du finde forskellige former for rabatter, og smart er det, at der i deres app er indbygget et kort, hvorpå man kan se alle de rabatter, der befinder sig i nærheden af dig.

  • Studerende Online

Studerende Online har lavet en samling af studierabatter med søgefunktion. Det er en klar fordel, at rabatterne er opdelt efter kategorier og landsdel, da dette effektiviserer ens søgning.

  • Stud-rabat.dk

Stud-rabat giver dig mulighed for at finde studierabatter i hele landet ved hjælp af forskellige kategorier og søgefunktionen.

  • Studenterguiden

Studenterguiden er et website, som tilbyder en oversigt over studierabatter, og du kan her klikke dig ind på en bestemt by eller kategori. Der er også mulighed for at søge blandt rabatterne.

  • Studiz.dk

Studiz findes både som website og app til iPhone og android, og denne giver dig overblik over studierabetter i hele landet. Præcis som med Mercenat, så fungerer app’en som et digitalt studiekort, og du kan også bruge kortet i app’en til at finde rabatter i nærheden af dig.

  • Studierabat.nu

Studierabat kan man finde studierabatter fra hele landet, og man har opdelt dem efter landsdele. Du kan finde dem på Facebook, og med tiden vil der også komme en app.   

Hvornår kan man få studierabat? 

For at kunne få studierabat så skal du have et gyldigt studiekort. Studiekortet er kun gyldigt, hvis du er studieaktiv, og der vil ofte være trykt en gyldighedsperiode på kortet. Hvis dette ikke er tilfældet, så kan du risikere, at nogle butikker kræver, at du medbringer en indskrivelsesbekræftigelse sammen med dit studiekort. 

Et eksempel på dette er studiekortene fra Aarhus Universitet, hvorpå der ikke står hverken måned eller årstal for indskrivelse. I sådanne tilfælde vil du, ved medbragt indskrivelsesformular, kunne få påklistret et mærke med årstal på dit studiekort. På denne måde kan butikkerne sikre, at dit studiekort er gyldigt og derfor gældende.

Hvis du har flere gode råd til hvordan, og hvor man kan få studierabat, så kommenter endeligt i feltet nedenfor. 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.