At være ung
Tips til at holde dit nytårsforsæt

Du er gået i seng med gode intentioner, efter champagnen er drukket. Men når tømmermændene efter nytårsfesten engang har lagt sig, kan det være sværere at huske alle de mange ting, du lovede dig selv, da klokken slog tolv.

De gode intentioner om at overholde alle dine nytårsforsæt, glider hurtigt i baggrunden, når hverdagen igen banker på, efter juleferien er slut.

alkohol

Sæt realistiske mål 

Det værste du kan gøre, hvis du gerne vil skabe forandringer i det nye år, er at slå for stort et brød op.

Har du aldrig løbet en tur i dit liv, bliver du nok ikke maratonløber i 2017.

Det kan være hårdt at indse, særligt fordi vi som mennesker godt kan lide mål at kæmpe for, men det er bare ikke realistisk med så store forandringer. 

I stedet for at starte ved endemålet, kan du med fordel starte ved dit udgangspunkt. Hvis du udelukkende ser et stort mål ude i fremtiden, er det let at over, hvordan du bedst muligt kommer derhen.

Starter du i stedet med dit udgangspunkt, hvor du er i dag, bliver det lettere at skabe forandringer, der kan hjælpe dig hen imod dit endemål.

Tag et stykke papir og en helt gammeldags blyant og brug et par minutter på at skrive ned, hvor du gerne vil være om et år. Skriv derefter få, men konkrete skridt du kan implementere i din hverdag allerede i dag, der hjælper dig henimod dit råd.

Din seddel kan du enten gemme, hvis den er for personlig for dig, eller du kan hænge den på køleskabet, så du dagligt mindes om de mål, du har sat for dig selv.

Mere motion i hverdagen

De fleste af os vil eksempelvis gerne spise sundere og bevæge os mere, når julemåneden er slut.

En hel december med pebernødder, andesteg og måske også rødvin og snaps, sætter sine spor på samvittigheden for mange danskere.

Det er klassisk med slankekure i januar, men de fleste af os har droppet den sunde livsstil igen, når kalenderen viser februar eller marts.

Positive forandringer i hverdagen tager tid at implementere, så de sidder på rygraden som gode vaner. Det er demotiverende, hvis man hele tiden fejler, hvilket er årsagen til, at mange giver op i deres søgen efter sunde vaner i hverdagen. 

Tager du, som nævnt ovenfor, udgangspunkt i hvor du er lige nu, kan den slags mål blive lettere at omsætte til realiteter. 

Tager du eksempelvis altid bussen i skole eller på arbejde, er det et godt sted at starte. Her kan du sætte dig et mål om, at du skal cykle bare 2 ud af de 5 hverdage, der er i ugen. Det behøver ikke være bestemte dage, da du kan have skemaforandringer, få travlt med uforudsete opgaver eller lignende.

Læs eksemplar på konkrete nytårsfortsæt som du faktisk kan overholde lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.