Af Anna
For 100 år siden var verden en del mindre, end den er i dag. Vores bedsteforældre rejste muligvis engang imellem med toget til andre byer i Danmark, men det var ikke normalt at sætte sig ombord et fly og opdage andre verdensdele, som mange unge i dag nyder.
De fleste unge lever dog også på et budget, hvor de store eventyr skal planlægges nøje, hvis økonomien ikke skal slås i stykker, når sommeren er ovre.
Når den sidste solcreme er brugt og din fine kulør er falmet, skulle der stadig gerne være penge til resten af måneden, ikke sandt? Så hvordan rejser man egentlig på et budget?
Start i god tid!
Kufferten er pakket med tøj, maven er fyldt med sommerfugle og hovedet er proppet med forventninger, men pungen er ikke fyldt med penge. Næste gang du overvejer en rejse, er det en god idé at glemme spontaniteten en smule.
Det hele starter nemlig hjemmefra, når du booker dine billetter, hvis du gerne vil have mere for dine surttjente penge. De fleste af os ynder at bruge diverse søgemaskiner på nettet, så vi finder de billigste billetter, når vi skal rejse – tror vi.
Mange søgemaskiner har nemlig installeret såkaldte cookies, så din søgehistorik gemmes, hvormed reklamerne diregeres direkte til dig, næste gang du logger på. Vil du have de billigste billetter, er det derfor en god idé at slå din browser over på ’incognito mode’, så du ikke gemmer cookies og din søgning fremstå helt ny.
Det er også en god idé at rejse på skæve dage, da billetter har det med at være billigere om tirsdagen eller onsdagen, frem for en fredag og søndag. Du bør også booke dine billetter mange uger i forvejen eller vente til en dag eller to før afgang, hvis du altså har is i maven.
Bo billigt i udlandet
Det er lækkert at smide sig i en stor seng på en luksushotel, hvor værelset på mystisk vis altid er rengjort og klar, når du igen åbner døren efter en lang dag med nye oplevelser, men det er også dyrt.
Vil du spare penge på rejsen, kan det svare sig enten at bestille hotellet i sidste øjeblik, da der typisk er afbestillingsrabat, eller ved at bruge nogle af de nye tiltag, der er kommet med deleøkonomien.
Det er nu muligt at booke værelser hos private udlejere for en kort periode igennem eksempelvis Airbnb, der er hastig vokset frem som en konkurrent til de store hotelkæder i alverdens store byer i eksempelvis: Holland. Fordelen ved Airbnb er, at du både sparer en masse penge på selve værelset, men også at du som regel har adgang til et køkken, og derved kan lave bare nogle af dagens måltider selv.
Du får nogle gange endda en privat guide over den by, du besøger, da mange udlejere finder stor stolthed i deres hjem, så de er mere end villige til at give dig deres bedste tips til lækre spisesteder eller seværdigheder i nærheden.
Deleøkonomi lyder ret hot, men er det egentlig smart? Læs mere om fordele og ulemper ved deleøkonomi lige HER