At være ung
Vær glad – hver dag

Er du kun glad når temperaturen viser over 20 grader eller når ugekalenderen siger lørdag? Så er det måske på tide, at du gør din hverdag lidt gladere, sjovere og dejligere. Med få forandringer kan du hæve bundniveauet på, hvor glad du generelt går rundt og er.

glad fluebenAlt for ofte tager jeg mig selv i, at hidse mig op over trafikken og over at blive forarget og vred over alle de forfærdelige ting jeg læser i nyhederne – jeg udsætter mere eller mindre fremprovokeret og selvvalgt mig selv for en negativ påvirkning, som jeg sagtens kunne have undgået eller i mindste fald have haft en anden indstilling til.

Du kender sikkert den slags personer, som altid brokker sig, hvis du spørger hvordan det går, eller som selvom de sidder på en skøn restaurant i deres fritid i dejligt selskab alligevel kan finde fejl og ærgrelser at påpege.

I virkeligheden er det ikke fordi de er dårlige mennesker eller fordi de har for lidt overskud i deres liv. De er blot lidt hårdt ramt af den ovenfor omtalte dårlige vane, og kan ikke finde ud af at komme ud af brokke-sporet. Det er altid nemt at finde noget negativt at sige, så hvis du kender nogen, som står dig nært, der burde blive bedre til at være positive, bør du måske finde en sød måde at gøre dem opmærksomme på det. Er det derimod nogen du er knap så tæt med kan du nøjes med at foreslå at snakke om noget andet.

Hvis du selv er slem til at havne i brokkerollen, hvad end det er i samtale med andre, eller når du sidder alene og de negative tanker vandrer i ring, så er det ikke særligt godt at være i den slags humør for længe ad gangen. Er man helt nede i kul-kælderen er det selvfølgelig rart, at der er nogen der vil lytte til, at man hælder lidt vand ud af ørerne en gang imellem, men hvad ville egentlig gøre dig i bedre humør? Én der også brokkede sig videre med dig, eller én der prøvede at muntre dig op, og se tingene fra de lyse sider?

Det er sværere at være glad

Når det er mandag med regnvejr og man sidder i morgentrafikken så ligger det unægtelig lige til højreskøjten at blive lidt knotten og bebrejde hele verden. På den korte bane er det også klart det nemmeste bare at gå i brokke-mode, men prøv i disse situationer at tage dig selv i det, og at anstrenge dig for at finde noget positivt at tænke på. Hvis man kan gøre noget ved en irriterende situation, så skal man handle, men kan man ikke gøre noget, kan man lige så godt forsøge at bevare det gode humør.

Det er ikke sådan at du behøver at sidde og finde på positive sider ved selve situationen som; ”Ej det er godt det regner, så bliver markerne vandet,” men prøv at drømme dig lidt væk eller bruge dine tanker på noget konstruktivt – det kan være meget praktisk at øve sig i udenadslære fra studiet, hvilket ikke hverken er specielt positive eller negative tanker, men blot meget brugbart.

Det sidste råd, er at lade være med at udsætte dig selv for unødige negative stimuli – både nyhederne og ”debattråde” (læs: brokkekommentarer/mudderkastning) på Facebook er desværre ekstremt gode kilder til forargelse og bekymringer. Så gå en tur, brug din tid og tankevirksomhed på kreative ting og din hobby når du har fri og omgiv dig med glade mennesker hver eneste dag – det er trods alt mandag 1/7-del af dit liv, så få det bedste ud af det.
Læs også: gode råd til at bestille ferie i god tid

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.