Flytte hjemmefra
Indflyttergaven

Din ven eller veninde er lige flyttet hjemmefra, og du skal nu ud at afskaffe en indflyttergave, men hvordan finder man en flot gave, som samtidigt ikke sprænger budgettet?

Indflyttergavetradition

Normalt når at jeg skriver om emnet ”Flytte Hjemmefra”, så er artiklerne henvendt til den person, som flytter, men – denne gang handler det om dig, der skal til Indflytterfest.

Som traditionenen byder, skal du have købt en gave, og du ønsker formentlig at give en betænksom gave, som passer til den type person, som din ven nu engang er.

Overvej først hvilken type gave du vil give: skal det være en traditionel indflyttergave? Eller skal den være sjov, praktisk eller bare billig uden at ligne det?

Traditionel indflyttergave:

mand flytterHvis du sigter efter en symbolsk indflyttergave, så findes der en særlig tradition til netop denne lejlighed. Hvorvidt at skikken oprindeligt stammer fra Tyskland, eller om den også har danske rødder vides ikke, men det har, i hvert fald, længe været skik at komme med brød, salt og en kobbermønt (50-øre) som indflytningsgave.

Disse tre elementer skal tilsammen bringe Indflytteren gode tide: saltet er sagt at have en afværgende effekt mod ondt og ulykke; brødet symboliserer ’mad’ og kobbermønten ’penge’ i håbet om, at indflytteren aldrig måtte mangle nogle af delene. Denne traditionelle gave er fin, men samtidigt også økonomisk, for du kan med denne gave sagtens holde dig under en flad halvtredskroneseddel.

Sjov indflyttergave:

Du kan også gå efter at give en sjov og uhøjtidelig gave som f.eks. et Beer Pong- eller WC golfspil. Hvis du vælger en sjov gave, så kan det særligt være sjovt, hvis at gaven kan skyde gang i festen. Der findes adskillige sites på nettet, blandt andre Coolstuff.dk, hvor at man kan købe spas og humor i form af fjollede toiletbørster og syngende grydeskeer. Hvis du vælger at købe det over nettet, så stiger udgiften til gaven dog hurtigt, og du skal også være ude i god tid.

Den praktiske indflyttergave:

Man står altid at mangler et eller andet, når man flytter, og den praktiske gave afhjælper netop dette. Derfor vil denne type gave være meget velkommen omend knap så sjov. Udgiften til denne gave kan også nemt ryge i vejret afhængigt af hvilken ting, Indflytteren lige mangler. En ny lampe? Sengetøj? Et piskeris? Hvis din ven ikke er god til at lave mad, så kan du give ham en kogebog og eventuelt også et lille madkursus - instrueret af dig selv personligt. Personlige gaver er altid et hit.

Om denne popcornmaskine som gave er praktisk, det kommer nok an på øjnene der ser, men gaven er tit blevet brugt som indflyttergave, og har vakt stor begejstring: Popcorn maskine de lux.

 

Billig indflyttergave:

Apropos personlige gaver, så er DIY (gør-det-selv) gaver vejen frem, hvis budgettet bare absolut ikke kan klare mere. Køb et flot glas eller en dåse i Søstrene Grene og fyld den op med lækker hjemmebag. Ellers så kan du lave en lille kurv med billige småting som pasta, hakket dåsetomat, krydderi eller lignende som gave. Faktisk kan du helt droppe kurven (for de er typisk dyre) og i stedet bede om en lille kasse i dit lokale supermarked, som du kan dekorere med gavepapir. Kassen vil være gratis, så det bliver kun papiret og indholdet, der koster. Hvis du er helt på røven økonomisk, så kan du tilbyde et klippekort med tjenester, med f.eks. tre øl i fredagsbaren efter den første i måneden.

Gaver til mænd

Det kan være svært at finde sjove eller gode gaver til mænd. Nogle mænd er til gadgets, andre er ikke. 

Derfor har vi samlet en række gode gaveidéer til manden, der har alt.

Gaver til kvinder

Ligeledes, har mange kvinder en tendens til impulsivt at købe det, de ønsker sig. Det kan derfor blive en udfordring at købe noget, som kan gøre indflyttergaven interessant. 

Til inspiration kan du tjekke denne liste på idéer til indflyttergaver til kvinden der har alt.

Artiklen indeholder links til eksterne websites, som virker som reklame.

Kunne du forestille dig at forære nogle af disse forslag som indflyttergave?  

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.