Hygge
Sådan glæder du andre i hverdagen

Vi vil alle sammen gerne være den bedste version af os selv, som vi kan være.

Men når snakken falder på, hvem det egentlig er, så snakker vi typisk om os selv, vores præstationer og vores udseende.

Lad os lave et tankeeksperimen. Hvad hvis vi vendte samtalen om, så vi begyndte at tale om, hvad vi kunne gøre for andre i stedet for, hvad vi kan gøre for os selv?

piger krammer med kindkys

De små ting betyder meget i hverdagen

Der er mange små tiltag, du selv kan begynde at gøre allerede i dag, hvis du gerne vil være et menneske, der tænker mere på andre. 

Det behøver ikke være en stor gestus.

Det behøver heller ikke være en heroisk indsats, hvor du redder dine naboer fra en brændende bygning, eller hvor en hundehvalp kastes dine arme, mens du kravler ud af bygningen.

Det er nemlig typisk ikke de store ting, der fylder vores hverdag. Vi husker givetvis altid de store ting, når vi tænker tilbage på en periode i vores liv, men det er de uendeligt mange (og ofte små) handlinger, der skaber vores hverdag.

Du husker det måske ikke, men din dag kan være blevet bedre, hvis din morgen begyndte med, at nogen gav dig et stort smil. Hvis der var grønt lys på cykelstien hele vejen, eller hvis du fik givet din veninde et stort knus på en dårlig dag.

Det lyder givetvis som én stor kliché, men positiv energi smitter, så det er ikke ligegyldigt, hvordan du møder omverden. 

Kommer du ind i et rum med positiv energi, skaber du automatisk en glæde omkring dig, som andre mennesker kan mærke.

Hvordan kommer du i gang?

De helt små ting glemmes ofte, når vi har travlt, men det kræver ofte ikke store handlinger at glæde andre. 

Dit nye mål kan være, at du hver eneste dag skal få bare ét andet menneske til at smile. Det kan være igennem et venlig ord til personen, der sidder bag kassen i supermarkedet, eller det kan være, at du holder døren for en ældre kvinde, der er på vej ud af dit lejlighedskompleks.

Hvis vi alle gjorde det til vores mål at være bare lidt mere høflig, ville verden blive et lidt rarere sted at være for alle. 

Dine nærmeste vil garanteret også værdsætte en lille gestus, der viser, at du tænker på dem.

Du kan eksempelvis sende dine forældre en 'god morgen' sms, sætte en sød seddel på din kæreste eller roomies kaffekop, så du fra morgenstunden er med til at skabe en god start. 

Dine nærmeste vil måske ikke værdsætte dine små venlige handlinger, men hvis du gentagne gange gør det til dit mål, at du skal tænke på andre før dig selv, vil andre også opdage en forandring.

Og du vil selv mærke glæden ved at glæde andre. 

Har du for travlt i hverdagen? Læs om 3 sunde vaner, der modvirker stress, lige HER 

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.