Hygge
X factor uden X factor

Wow, hvad skete der lige i den første udsendelse af X factor 2014? 

X factor uden talent

I de tidligere seks sæsoner har talentet også været af svingende kvalitet, men heldigvis er en hård fødsel blevet til et smukt barn. Vi har set vindere såsom Martin, Linda, Thomas og Chresten. 

Men stjernerne i sæson syv var ikke deltagerne. Det var derimod dommerpanelet Remee, Blachmann og Lina Rafn, der også styrede gamet i de første to sæsoner. 

Med den nye værtinde Eva Harlou, en top tunet og flot iscenesat intro, styrede programmet lige op imod stjernerne. Det viste sig dog utrolig hurtigt, at der var langt imellem stjerneskudene, ja faktisk var der rigtig langt. Så langt, at der både var tid til at sende snaps, tjekke opdateringer på Facebook, ringe til vennerne, ligge på ryggen, ligge på maven, stå på hovedet - alt sammen blot for at holde gang i blodomløbet, så kroppen ikke størknede af kedsomhed.

Dommerne frygter det værste

Lina Rafn overvejer seriøst at forlade programmet og tilbagebetale sit dommerhonorar. Thomas Bachman er heller ikke lige frem i festhumør og fortryder, at han er med i det, han kalder for et 'lorteprogram'. Remee´s bedømmelse af kvaliteten af talentet, og dermed også X factors overlevelsesevne, blev beskrevet som en metafor om den synkende Titanic.

Men er det underholdning af høj eller lav klasse? Vi har lige været igennem en omgang Vild med Allan, men kan det virkelig være rigtigt, at et talentprogram skal være populært, fordi der er mangel på talent?

Vi kan derfor med rette spørge os selv: handler vores selviscenesættelse virkelig kun om at skabe os åndssvage for at blive populære?

Hvis du ikke føler dig tilstrækkeligt underholdt af X-Factor, kan du tage et kig på vores liste over de bedste tv-serier. Her finder du i hvert fald verdensklasse underholdning - og du løber ikke tør de næste par år.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.