Sundhed
Få et stærkere immunforsvar

Efteråret er ikke kun blade i flotte farver, efterårsferie og græskarudskæringer. Med efteråret bliver begynder ens næse desværre også ofte at løbe, ens Kleenex-forbrug stiger gevaldigt og weekendens barbesøg aflyst, til fordel for at bælle te derhjemme. Det er blevet efterår og dermed starten på forkølelser, influenza og andre fornøjelser i samme stil. Men hvis du opruster dit immunforsvar kan du undgå sygedagene og samtidig forbedre din generelle sundhed.

 

Lad der blive lys

Uanset hvor meget det lokker at spille computerspil hele dagen indenfor eller sidde under dynen til et Netflix-maraton, så er det vigtigt at komme ud i vaskeægte dagslys for at bibeholde et godt helbred. Ikke alene forbedrer dagslys dit immunforsvar, men det modvirker også depression og tristhed. Så tag på ferie sydpå og bliv lækkert brun – alt sammen for dit helbreds skyld, selvfølgelig.

 

Løb fra sygdomme

Træn dig til et godt helbred - ikke alene ser du godt ud i en bikini, når du skal på din ferie sydpå, men dit immunforsvar bliver stærkere, og du får færre infektioner. Hvis du alligevel skulle blive syg, overvinder dit immunforsvar også sygdommen hurtigere. Så hop i træningstøjet og løb dig til et godt helbred.

 

Stress af

Hvis du er stresset, har du større chance for at blive syg. Så tag en pause fra hverdagens stress og jag og gør, hvad du har brug for, for at slappe af – uanset om det er meditation, en god bog, lækkert musik eller noget helt andet.

 

Smil til verden og verden smitter dig ikke

Hvis du er glad og positiv i hverdagen, er dit immunforsvar mere modstandsdygtigt mod sygdom. Så tænk positivt, smæk noget Pharell på din playliste og få et smil på læberne.

 

Farvel til Karius og Baktus

Også mundens sundhed har stor indflydelse på dit helbred. Så husk lige tandbørsten, og ikke mindst tandtråden, for at få et godt helbred og et flot Colgate-smil.

 

Frugt og grønt er godt for dit immunforsvar

Sund kost = Sund dig

Spis sundt og bliv sund. Især er frugt, bær og grøntsager fyldt med vitaminer, der styrker immunforsvaret og desuden forebygger sygdomme såsom kræft og sukkersyge.

 

Drik dig til et godt immunforsvar

Drik dig sundere – i vand, selvfølgelig. Menneskets vægt udgøres af mellem 45-75% vand, og derfor er det naturligvis vigtigt at holde sig velhydreret. Drik derfor 1,5 l dagligt for at opretholde din væskebalance.

 

Vask hænder og giv dit immunforsvar en kærlig hånd

Virus og bakterier smitter ofte via fingrene, når du efterfølgende rører ved dine øjne eller din mund. Men hvis du er omhyggelig med håndvasken, kan du i mange tilfælde undgå at blive smittet af de fleste bakterier og vira. Så vær ekstra opmærksom på at vaske dine hænder - især hvis du har rørt ved ting som mange andre kan have rørt ved.

 

Tag en morfar

Man siger at man ikke kommer sovende til noget – men når det kommer til dit immunforsvar, kan du godt krybe under dynen med god samvittighed. Ikke alene føler du dig træt og uoplagt, hvis du sover dårligt om natten, men det svækker også dit immunforsvar. Du har brug for minimum 7 timer pr. nat for at bevare et godt helbred. Så kom tidligt i seng og tag evt. en lille siesta midt på dagen – det er for dit eget bedste.

Hvis du har svært ved at falde i søvn, kan du læse nogle gode råd her

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.