Sundhed
Træningsmakker eller ej - Hvad skal jeg vælge?

Vi kender alle den effekt, der typisk kommer med nytårsfortsætter og en ny start: Du vil gerne i gang med at træne, men efter en måned eller to er det som om, luften går af ballonen. Motivationen falder, og der går længere og længere mellem dine træninger.

Hvad er det lige, der sker? Hvor blev den viljestyrke af, der fik dig til at gå i gang?!

Måske har du endnu ikke fundet de rette omgivelser at træne i? For bliver du mest motiveret af at træne alene, eller har du brug for nogen, der holder dig i nakken? Det er vigtigt at gøre sig nogle overvejelser om, hvad man gerne vil, inden man begynder. På den måde er sandsynligheden større for, at du får succes med træningen.

Fordelene ved at træne alene

Når du træner alene, har du 100% styringen over, hvad du vil træne, hvor hårdt du vil træne og hvor længe det skal tage. Det giver en stor frihed kun at skulle planlægge træningen for sig selv og det giver plads til fremskridt i ens eget tempo.

Så er du god til at holde motivationen høj på egen hånd, og kan du få dig selv trukket i gang, kan individuel træning være et godt valg.

Glæden ved at træne sammen med andre

Til alle os, der ikke altid har den enorme lyst til at træne hver dag, kan det være en stor fordel at træne sammen med andre. Mange undersøgelser viser, at de der træner på hold, har nemmere ved at holde fast i træningen, end de der træner individuelt.

Træner du sammen med andre, er der som regel nogen, du har en forpligtelse over for, og det gør det sværere at skippe træningen og blive liggende hjemme på sofaen. Desuden får du noget socialt ud af at træne med andre. Det er hyggeligt, de kan motivere dig til at yde dit bedste på en helt ny måde, og de kan give dig lidt konkurrence, hvis du er interesseret i det.

Sammen kan I også lægge en plan for, hvordan jeres ømme kroppe skal restituere på den bedste måde.

Sådan kommer du i gang med at træne sammen med andre

Der er masser af muligheder for at træne i selskab med andre mennesker. Noget så simpelt som at lave en aftale med en ven/veninde om, at I går i fitness sammen hver onsdag, eller I skal ud at løbe tre gange om ugen, er en nem måde at gøre det på.

Træner du i fitnesscenter, så prøv nogle af deres holdtræninger af. Det kan for nogle være grænseoverskridende at begynde på en fremmed træningsform i et lokale fuld af garvede folk, men tro mig: De har mere travlt med at fokusere på deres egen træning, end på dig!

Du kan også gå hele vejen og melde dig til en sport. Det kan være alt fra kajakroning, fodbold, håndbold, løbeklub, dans eller noget helt andet, som du har en drøm om at blive god til.

Det allervigtigste er, at du finder noget, som gør dig glad, så du får lyst til at blive ved med at holde dig i gang!

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.