At være ung
Jeg føler mig ensom

Jeg føler mig alene

Hvis du føler dig ensom og alene, så du ikke usædvanlig. I øjeblikket er det vigtigt for dig, hvor du er lige nu, men nedenfor finder du nogle redskaber til, hvordan du fremadrettet kan komme ud af ensomheden. 

Før du læser artiklen, så lov dig selv, at du gør mindst én af nedenstående forslag, i denne uge.

På denne måde vil du opnå, at du ikke kommer til at sidde i næste uge, hvor du skal finde på en ny undskyldning for, at du er ensom.

Det kræver handling at komme ud af ensomheden. Din handling starter nu:

Børnetelefonen

Det kan nogle gang være lettere at snakke med en person pr. email, chat eller telefon. Det kan du gøre med Børnetelefonen. Føler du dig ensom, har bekymringer, dine forældre skal skilles, du bliver drillet eller mobbet, eller har kærestesorger, så kan du roligt kontakte børnetelefonen. Som det fremgår af nedenstående video, så brugere teenagere også denne gratis og anonyme tjeneste.

Børnetelefonen har også en brevkasse, hvor du kan se tidligere spørgsmål fra unge, og hvilke svar de unge har fået. 

Har du brug for en voksen bisidder, når du er i kontakt med kommunen, så kan børns vilkår hjælpe dig med det. En bisidder kan du stole på, og bisidderen kan hjælpe dig igennem den regeljungle, som det kan være, at have kontakt med kommunen. En bisidder taler kun med dine forældre, hvis du ønsker det. Du kan læse mere om det her.

 

Arbejdsløs og ensom

Det er velkendt, at personer, der ikke er i job i en længere periode, føler sig ensomme og triste til mode. Det kan være svært at føle, at man er noget værd, når alle virksomheder blot giver afslag på alle ansøgningerne. 

For at du ikke kommer i den situation som ung, er det vigtigt, at du holder dit CV i kog. Hermed menes, at du så tidlig som muligt tager et fritidsjob og holder fast i dette fritidsjob over en lang periode, så kommende arbejdsgivere kan se, at du er vedholdende, og er god til at integrere dig på en voksen arbejdsplads, uden at du tager nødudgangen, så snart, at fritidsjobbet bliver lidt hårdt eller surt. 

HR-chefer taler om, at dit CV allerede kan være spoleret som 21-årig. Det vil sige, hvis du ikke allerede som 21-årig har vist, at du er en god kollega og er vedholdende, så kan det blive op ad bakke for dig, at få et job allerede, når du er i starten af 20´erne.

Brug derfor jobportalen UngArbejde.dk, så du undgår langvarig arbejdsløshed.

Ensomhed og at trøstespise

Hvis du føler trang til at trøstespise, når du føler dig ensom, så er du ikke den eneste ung, der føler det sådan. Men det er desværre ikke det rigtige at gøre, idet mange unge, der føler sig overvægtige, har svært ved at få venner, og dermed bliver mere ensomme. 

Den gode energi og overskud til at komme ud og være social finder du via den gode kost og motion. Du tænker måske, det har jeg hørt før, men det holder maksimum i 2-3 uger. Det er formentligt fordi, at du har lavet din livsstilsændring alene. Det du har behov for, er at dele dine tanker og frustrationer med andre unge, der er i samme situation som dig. Fitness er godt for mange, men fitnesscentre har en tendens til at være upersonlige.

Søg i stedet hen imod foreninger. Om det er svømning, løb, vandring, eller noget helt fjerde er ikke afgørende. I foreninger er der typisk en helt anden fællesskabsfølelse, og så koster det som hovedregel langt mindre i medlemskab, end det koster at tage i fitnesscenter.

de sociale medier giver en falsk tryghedDe sociale medier og ensomhed

Du er måske god til at bruge de sociale medier såsom Facebook, Snapchat, Twitter og Instagram. Sandheden med disse medier er blot, at det er udstillingsvinduer for det såkaldte perfekte menneske.

Og det perfekte menneske findes desværre ikke, så de sociale medier er gode til at træne dine kontaktevner, men det er ude i det virkelige liv, at du skal skaffe dig et godt netværk af venner.

Det kan være svært at få gode rigtig gode venner. Der findes en frivillig organisation, der hedder Ventilen, som hjælper unge ind i fællesskabet. Ventilen har mødesteder over det meste af Danmark.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.