At være ung
Om kærlighed

Vi foretager en rejse igennem livet og en af de vigtigste opdagelser vi gør på denne rejse er forskellen på de to køn. Når man er en lille dreng kan lege med piger, sidenhen bliver de ulækre og til sidst lækre, delikate små mysterier.

Da jeg var lille var der ikke den store forskel på de to køn. At der eksisterede noget der hed drenge og noget der hed piger var bare naturens orden. Man lagde måske mærke til en forskel men den havde ikke betydning før år senere. Forskellen blev klar for mig på efterskole. Jeg havde længe været tilskuer til kærlighed men ville selv springe ud i det og ved Thors gedetrukne vogn hvor jeg sprang ud i det. På godt og ondt. Min første kæreste forelskede jeg mig hovedkulds i. Hun var i mine øjne det smukkeste væsen i verden og jeg tilbad den jord hun trådte på. Sidenhen slog hun op med mig og brugte resten af efterskoleåret på at lege med mit hjerte og min bedste vens hjerte.

Nu, tror jeg at hun blev træt af den hundehvalp jeg var overfor hende og nød at spille mig og min ven ud mod hinanden. Jeg hader hende ikke for dét for hun lærte mig en vigtig lektie. En lektie der er meget vigtig at lære, specielt som ungt menneske. Kærlighed er det stærkeste der findes og samtidig det mest smertefulde. Kvinder kan dreje mænd om deres lillefinger og vi har valget mellem at lade dem gøre det og hade dem for det, eller lade dem gøre det og nyde hvert et minut af det og det er sådan jeg tror det skal være. Vi drenge skal blive til nogle bløddyr for pigerne vi kan lide.

Pigerne skal have lov til at være mystiske, forvirrende, søde små væsner som vi nok aldrig lærer helt at forstå og selvom de to køn sjældent er enige kan vi ikke leve uden hinanden. Vi drages mod hinanden, specielt i de unge år hvor vores kroppe forandres og næsten råber, ja skriger på det modsatte køn og dets kærtegn. I begyndelsen er dette alt sammen meget forvirrende og vi begår mange dumme fejl, specielt drenge har det med at putte deres fod i kæften og sige noget forkert.

Piger derimod har tendens til at blive fjerne og kolde for den fyr der har kastet sin kærlighed på dem og bliver så kede af det når fyren går videre til den næste. Nogle siger at kvinder er nemme, man skal bare sige de er smukke og give dem blomster og chokolade men sådan er det ikke altid som ung. Som ung, hormonfyldt teenagedreng er piger terrorister med en rubix-kube-puslespils-aktiveret bombe (med russisk brugsanvisning) spændt fast til kroppen mens de skriger ophidset af en på et fremmed sprog. Dette er selvfølgelig en metafor (og måske en dårlig en af slagsen), men som ung dreng ved man ikke at det eneste man faktisk skal gøre er at lytte til sit hjerte og lade kærligheden komme ud. Så går resten af sig selv.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.