At være ung
Unge politianmeldt for ølstafet

Silkeborg er omgivet af smukke skove og søer, men nu vil unge måske blive politianmeldt af Skov- og Naturstyrelsen, da store mængder affald er blevet efterladt efter en omfattende ølstafet.

Ølstafet ved Almindsø

Ifølge Midtjyllands avis,  vil en ulovlig arrangeret ølstafet, ved Almindsø i Silkeborg, blive politianmeldt. Årsagen er, at ølstafetten efterlod sig et gigantisk rod af øldåser, kapsler, chipsposer og alt andet festligt tilbehør. Selv et badehus har været udsat for hærværk.

Ølstafetten har ellers erfaring fra tidligere ølstafetter, så balladen om skraldet kommer ikke som en kæmpe overraskelse. Ser man på ølstafettens Facebookside, kan man se, at arrangørerne har været i kontakt med Skov- og Naturstyrelsen, og fået afslag,

De unge arrangører havde været i kontakt med Silkeborg Kommune. De unge ville ellers sikre, at der var civilforsvar og opsynsfolk til stede ved ølstafetten, men tilladelsen kom for sent.

Andre unge, har desværre misbrugt den aflyste ølstafet til en uofficel ølstafet uden nævneværdig kontrol eller lederskab.

Kapsejladsen 

I Aarhus Universitetspark holdes der også traditionen tro en ølstafet. Vinderne i 2014 blev: Politologisk Forening foran 20.000 ellevilde studerende fra de forskellig fakulteter. 

Snebolden Peter Falktoft og hans makker Esben fra Monte Carlo styrede det gigantiske liveshow fra en ponton, der i dagens anledning havde fået et flot rækværk. En god idé, når man tænker på Peter og Esben´s tur til USA.

Modsat Silkeborgs ølstafet kører Kapsejladsen ved Aarhus Universitet på et mere professionelt niveau. Der er en bedre styring. Ikke for at disse de unge silkeborgensere, men helt generelt kan man sige, at det er mega dumt at gennemføre store ulovlige arrangementer.

Alt tyder derfor på, at det bliver nogle dyre lærepenge for de unge silkeborgensere. Både fordi, der måske kommer en bøde som efterspil, men også fordi, at de unge, der har misbrugt konceptet, har savet den gren over, som de unge silkeborgensere sad på. Nu kan det fremadrettet blive meget sværere at lave lignende ølstafetter i Silkeborg og andre byer, idet andre kommuner følger den negative pressedækning af ølstafetten ved Almindsø. 

Men tilbage til den gode energi, som Kapsejladsen i Aarhus er et bevis på. Der bliver battlet til selve Kapsejladsen, men også før og efter Kapsejladsen.

Tjek blot denne geniale Christian Sommer vinder video:

Så pointen er: nyd sommeren, også med ølstafetter og husk - Go´ energi vinder altid.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.