At være ung
Neknominate - Dødsleg blandt Unge

Neknominate slår Unge ihjel

En cocktail af druk, overmod og sociale medier har nu slået 2 unge irer ihjel. Den livsfarlige leg hedder Neknominate.

Neknominate handler om at drikke øl og alkohol hurtigt, for derefter at gennemføre noget dristigt, imens det hele bliver optaget på video.

Ifølge independent.ie, udtaler den irske børneminister Frances Fitzgerald, at hun har haft kontakt med Facebook. Imidlertid afviser Facebook at fjerne Neknominate indslag, der kører med budskabet: leg med eller du er en kylling. Man kan måske spørge sig selv, om man ikke først en kyllling, hvis man ikke tør at sige nej til udfordringen?

NeckAndNominate kører internationalt

Fænomenet startede i Australien, og har siden gjort sit indtog i Irland. Fænomenet spredes via sociale medier. Eksempelvis twittes der om #Neknominate og #NeckAndNominate. 

Du kender måske JackAss og Trainsurfing. Sidstnævnte krævede også dødsofre, før det gik af mode. Nu er der så tale om Neknominate, der kan stille sig op i rækken af sociale trends, der har taget overhånd. 

Vil du gerne se, hvad det hele handler om, så kig med her:

 

 

Neknominate på Facebook

Neknominate er i høj grad et socialt fænomen. Der er grupper med videoer, hvor unge kan vise, at de ikke er kyllinger og tør lave vanvittige ting. 

Og det er vanvittigt. Det britiske nyhedsmedie 'The Mirror' beretter om 5 unge, der er døde. Senest en rugby spiller, der tog mod en udfordring på Facebook. Udfordringen bestod i at blande en stor mængde gin med teposer før han udtalte, at 'dette er måden at drikke på'.

Trods velmenende råd fra vennerne om at det ville være farligt at drikke denne cocktail, ville rugbyspilleren vise, hvem der var bossen. I sandhed en kort status rugbyspilleren fik, og hvad er en selvindbildt status værd? Ingenting. Blot et tragisk tilfælde af dumdristighed med livsfarlig konsekvens.

Neknominates tragiske konsekvenser

Der er ikke tale om unge, der er trætte af livet, men festlige unge med behov for anerkendelse, måske med et lavt selvværd eller et stort ego. 

Dødslegen har ud over den livsfarlige konsekvens for den unge, der tager imod udfordringen, en uhyggelig sideeffekt. En ung, der dør af neknominate vil efterlade venner og familie med et stort tomrum og en masse spørgsmål. 

Kunne vi have hjulpet mere, end vi gjorde? Sådan vil famile og venner tænke. Bliver svaret selvbebrejdende, at man føler, at man kunne have gjort mere for at hjælpe den unge før han eller hun tog udfordringen, kan det give store psykiske smerter. 

Så neknominate kan ikke bare ødelægge ét liv, men som ringe i vandet have mange dårlige og triste konsekvenser.

Læs mere om de såkaldte dumme unge.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.