Hygge
Danmark Læser

Den 23. april 2015 skal 100.000 bøger uddeles i Danmark med henblik på at få danske unge, voksne og ældre til at læse noget mere.

 

Hvad er Danmark Læser?

Danskerne skal til at læse nogle flere bøger. Det mener Kulturministeriet, og derfor har de igangsat projekt Danmark Læser. Vidste du, at hele 40% af danskerne sjældent eller aldrig læser bøger? I dag vil du få mulighed for at få fingre i fem forskellige skønlitterære titler helt gratis:

  • Bavian, af Naja Marie Aidt
  • Hævn, af Robert Zola Christensen
  • Og sådan blev det, af Maren Uthaug
  • Den sønderjyske farm, af Erling Jepsen

danmark læser

Hvis du ikke har mulighed for at finde en boguddeler, så frygt ikke. Du kan downloade e-bogsversionerne af alle fem titler gratis både den 23. og 24 april på Saxo, Riidr, Bog&Ide, Altfortalt, E-reolen, Arnold Busck, William Dam, Gopubli.sh, NOTA og E-bogshoppen. 

Herudover kan du fra 23. april og en måned frem streame alle titlerne på Mofibo, som er et helt bogunivers i lommestørrelse. Efter denne periode og gennem hele sommerferien kan alle fem titler streames gennem DRs hjemmeside dog ikke på en gang:

  • Fra 7. maj         Drager over Kabul
  • Fra 7. juni         Den sønderjyske farm
  • Fra 7. juli          Og sådan blev det
  • Fra 7. aug.        Hævn
  • Fra 7. sep.        Bavian

Hvis det er lydbøgerne, som du er interesseret i, så kan de downloades helt frem til 30. april via Applestore. Du kan læse præcis hvordan på DRs hjemmeside

Bøgerne i print bliver uddelt over hele Danmark, og du kan på Danmark Læser’s hjemmeside læse om de forskellige arrangementer, som afholdes rundt om i hele landet. Bare klik på kortet, og så dukker informationen op.

Det er for sent at melde sig som boguddeler nu, men det er præcis rette tid til at tage imod en gratis bog. Det er dog ikke meningen, at man blot læser bogen, og så placerer den i reolen derhjemme. Læs bogen, og giv den videre. På bagsiden af hvert eksemplar er der plads til at skrive navn på op til seks forskellige modtagere af samme bog.

Del dine oplevelser på Instagram og Facebook

Del dine læseoplevelser med dine venner, klassekammerater og kollegaer, og giv bogen videre, når du har læst den. På Instagram kan du dele dine læseoplevelser med resten af Danmark med #Danmarklæser og på Facebook @Danmarklæser. Du må også meget gerne benytte @Ungunivers, hvis du hørte om Danmark Læser gennem os.

Hvis du er Aarhus Nord-området omkring middagstid, så kan du svinge forbi Skejbycenteret, hvor at denne skribent selv står som boguddeler. Hver boguddeler har dog kun fået en bogpakke på 25 bøger, så du skal nok ikke vente alt for længe med at møde op.

Læser du mange bøger?

Eller er du en af de 40 % som sjældent eller aldrig læser? Uanset hvad, så download da bøgerne og tjek dem ud. De er gratis, og der er en titel til enhver smag. Bøgerne er udvalgt nøje, så der burde helt sikkert også være en titel, der falder i din smag. 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.