Sundhed
Er dit nytårsforsæt i 2014 at komme i form?

Kom i form 2014

Tanken bag nytårsforsæt er egentlig ganske fin - et nyt år og et nyt kapitel, hvor man vil forsøge at rette op på nogle ting eller gøre nogle ting bedre. Desværre er det mere reglen end undtagelsen, at nytårsforsættene går i vasken allerede få måneder, uger eller dage inde i det nye år. Dette gælder især for dem, der gerne vil komme i form eller tabe sig. Januar er en kold måned at kaste sig ud i en markant omvæltning af ens hverdag i - det er koldt og mørkt, og overskuddet er ikke altid helt i top.

Til dig, der har sat sig et nytårsforsæt, der lyder på at komme i form eller tabe sig i 2014, kommer her en guide, der hjælper dig til at holde motivationen oppe og derved undgå at kuldsejle dit nytårsforsæt.

Varier din træning

Brrrrh. Det er hundekoldt at dyrke udendørs motion i januar. Derved er det ikke sagt, at det ikke kan lade sig at gøre. Det kræver blot, at du er klædt ordentlig på til formålet - se vores guide til valg af vinter løbetøj til kvinder eller find træningstøj på tilbud her. Det er fint, hvis vejret tillader en udendørs løbetur, men hvis termometeret viser tocifrede minusgrader, og sneen når dig til knæene, er det en god idé at have et alternativ i baghånden.

Meld dig ind i et fitnesscenter

Der er ingen vej udenom. Hvis du vil gå hele vejen med dit nytårsforsæt, kan du ikke undgå at skulle investere i et medlemskab i et fitnesscenter. Derved er det dog ikke sagt, at du skal til at løfte tunge vægte og løbe på stedet. Tværtimod skal du udfordre dig selv ved at gå på så mange hold, som du overhovedet kan overskue. Power Yoga, CrossFit, Zumba og Spinning er blot nogle af de tilbud, som langt de fleste træningscentre landet over tilbyder. Se vores guide til effektiv træning i fitnesscentret.

Guide til mad på budget

Gå ALL-IN eller vink pænt farvel til din motivationen

Det nytter ikke noget, at du giver den en skalle i fitnesscentret, hvis du samtidig spiser fast food i tide og utide. Hvis ikke, du går ALL-IN og spiser sundt sammen med din træning, vil resultaterne vente på sig - og det er ikke godt for motivationen. Det her er en af de største faldgruber, hvad angår kuldsejlede nytårsforsæt - så tag dig i agt og undgå at spise alt for meget usundt. Vi har skrevet en guide til, hvordan du bedst muligt får billig sund mad.

Få en ven eller veninde med på idéen

Alting er lettere, hvis man er to. Det gælder også træning - faktisk nok specielt meget i forhold til træning, da det kan være svært at holde motivationen og gejsten oppe. Hvis man er to, kan man holde hinanden op på aftalen, og derved komme igennem de tidlige ture til fitnesscentret de kolde vintermorgener. Når først man når ind i foråret, bliver det meget nemmere at komme af sted om morgenen - og her bliver mulighederne for udendørs træning også meget bedre.

Jeg håber, at denne guide kan hjæpe dig til at holde dig selv oppe på dit nytårsforsæt. Held og lykke med det!

Denne artikel indeholder affiliate link.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.