At være ung
Ung på LinkedIn

LinkedIn er et karriereorienteret, socialt networking-site rettet mod erhvervslivet – og det er også for unge! 

Hvis du endnu ikke har en LinkedIn-profil, så burde du nok oprette en. Du er måske endnu studerende og tænker, at du ikke vil kunne udfylde en hel profil, inden uddannelsen er fuldført? Du er måske lidt skræmt ved tanken om at oprette dig på et meget professionelt og karriereorienteret medie? Du er ikke alene om det, men LinkedIn er faktisk ikke kun et medie for færdiguddannede, som søger job.    

sociale medierLinkedIn kan også benyttes af unge studerende både over og under 18 år. Aldersgrænsen for at oprette en profil på LinkedIn (Danmark) er 13 år, og der er rig mulighed for at benytte mediet som et værktøj til karriereafklaring.

En central funktion på LinkedIn er nemlig, at man kan følge virksomheder, og derved få indsigt i disses gøren og formåen.Dette er en oplagt mulighed for at undersøge markedet for reelle stillinger og potentielle, fremtidige arbejdspladser.

Herudover så lancerede LinkedIn i 2013 også sider for universiteterne på sitet, således at unge kan undersøge mulighederne for uddannelsessteder også. Her er det muligt at interagere med både nuværende og tidligere studerende, og man kan følge med i, hvad der foregår på universiteterne. Hvis du er interesseret i at studere i udlandet, så kan du på LinkedIn søge efter skoler over hele verden.

Herefter kan du på baggrund af de tidligere studerendes profiler undersøge hvilken skole, der bedst kan hjælpe dig med at nå dit mål. Og ja, så kan du jo også komme i kontakt, blive forbundet, med alle disse studerende for at høre deres vurdering af skolen, du overvejer. Kunne du overveje at benytte LinkedIn som et karriereafklarende værktøj?

Hvad er LinkedIn?

LinkedIn er et socialt netværk, men til forskel fra bl.a. Facebook og Twitter, så er LinkedIn udelukkende fokuseret på erhvervslivet. Du finder ikke billeder af nuttede kattekillinger og videoer med Ice-bucket challenges på LinkedIn. På LinkedIn har du et professionelt netværk, og du kan derfor regne med at dets brugere er seriøse og fokuserede på erhverv.

Via dit nye erhvervsnetværk, kan du se, hvis et jobopslag bliver delt. Søger du kontrete jobs, og gerne vil se, hvad der er at søge lige nu, så prøv ungdoms jobportalen UngArbejde.dk, der har en målgruppe for unge op til ca. 30 år.

Hvordan opretter jeg en profil på LinkedIn?

Du kan nemt og hurtigt oprette en gratis LinkedIn-profil på www.linkedin.com, men du skal regne med, at det tager en del tid at udfylde hele profilen efterfølgende. Din profil vil fungere som et digitalt CV, og du bør derfor opdatere det jævnligt. Erhvervserfaring, uddannelse, frivilligt arbejde, udgivelser, kurser og foreninger – der er mange muligheder for at gøre sig bemærket på LinkedIn.

Tænk altid på hvordan du brander dig selv på nettet, og spørg derfor dig selv om, hvad du kan tilbyde din fremtidige arbejdsgiver, fremfor at spørge hvad denne kan gøre for dig. LinkedIn giver dig rige muligheder for at komme i kontakt og netværke med andre inden for din branche. Alt det kræver er, at du har en profil. 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.