Hygge
Gør som Chili Klaus - dyrk din egen chili

Chili Klaus er på alles læber for tiden. Han spiser stærk chili, filmer sine reaktioner og lægger hele molevitten ud på YouTube. Han dyrker mange af sine chilier selv – og hvorfor ikke gøre ham kunsten efter? Det kan gøres super nemt og billigt. Læs med herunder.

Hvorfor spise chili?

Hvis du har set nogle af Chili Klaus’ chilismagninger på YouTube, hvor han enten alene eller sammen med kendte spiser meget stærke chilier, tænker du nok, at det simpelthen ikke kan være sundt. Det ser både ubehageligt og smertefuldt ud, når chilien gør sin indvirkning. På trods af dette har chilien faktisk en lang række gavnlige egenskaber. Chili styrker immunforsvaret, da indholdet af antioxidanter er meget højt. Derudover skulle chili være godt at spise, hvis man ønsker at slanke sig, da mæthedsfornemmelsen og stofskiftet øges. Der er altså ingen grund til ikke at spise chili – og hvorfor så ikke gro dem selv?

Køb chilifrøene

Først og fremmest skal du selvfølgelig have fat i nogle chilifrø. Dem kan du garanteret finde i supermarkedet eller havecenteret, men du kan også gøre som jeg og købe dem på eBay. Her fandt jeg 20 ”Hot Pepper Patio Fire”-frø til ca. 13 kr. inklusiv fragt. De blev sendt fra England, og jeg havde dem i min postkasse 5 dage efter. Meget nemmere kan det vist ikke gøres! Se et billede af pakken herunder.

Plant chilifrøene

Hvordan, chilifrøene skal plantes, afhænger selvfølgelig af, hvilken chilisort man har med at gøre. I mit tilfælde fandt jeg en lille potte (10 cm i diameter) og fyldte den med pottemuld. Herefter placerede jeg 3 chilifrø med god afstand til hinanden og hældte yderligere en halv centimeter muld oven på dem. Se billede af det herunder.

Vand og placer et varmt sted

Herefter vander du chilifrøene og placerer potten et varmt sted (gerne over 21 grader). Jeg placerede potten i et vindue med en radiator lige nedenunder. Herefter skal de vandes dagligt og have godt med lys.

Vent og se

Som med alle andre planter tager chilifrø også tid om at spire. Den type, som jeg har købt, skulle allerede spire efter 10 dage. Resultatet er jeg spændt på at se!

Hvad siger du? Skal du være med på chilibølgen?

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.