Hygge
Chili Klaus - gal eller genial?

Vild med dans-stjernen Allan Simonsen, korrespondent Rasmus Tantholdt og Go’ aften Danmark-vært Mikkel kryger er blot nogle af de kendte personer, som Chili-Klaus har fået til at fælde en tåre på åben skærm, da de var på besøg til en omgang chilismagning. Se YouTube-klippene herunder.

Ghost Chili, Habanero og Monkeyface

Ovenstående er blot nogle af de meget stærke chilier, som Chili Klaus kaster sig ud i at smage på åben skærm og ofte sammen med forskellige kendisser. Vært på Go’ aften Danmark, Mikkel Kryger, fik på direkte TV lov til at smage på en af Chili Klaus’ hjemmedyrkede Habanero-chilier, der slog ham helt og aldeles omkuld. Chilismagningen var det sidste indslag i programmet, men trak en smule i langdrag, da Mikkel Kryger blev ramt så hårdt af den stærke chili, at han kun med nød og næppe fik samlet sig til at runde programmet af. 

Er de chilier virkelig så stærke?

Habanero-chilien, som Mikkel Kryger fik glæden af at smage, ligger i den stærke ende af chili-skalaen. Helt bestemt spænder den mellem 100.000 og 300.000 på Scoville-skalaen, der er den skala, der benyttes, når man måler chilifrugters styrke. Til sammenligning spænder tabascosovs og jalapeños fra 2500-5000 på skalaen. Der er altså noget af et spring fra en jalepeño til en habanero-chili, og Mikkel Krygers møde med habanero-chilien resulterede også i en nat uden meget søvn og med ondt i maven.

Ikke ufarligt

Chili Klaus runder snart 100.000 fans på Facebook, og med flere tusinde views på hver eneste YouTube-film kan Chili Klaus anses for at være et decideret YouTube-fænomen. Chili Klaus har skabt en chilibølge, der har medført at flere og flere begiver sig ud i at afholde deres egne chilismagninger. Det skal man imidlertid passe på med, da de stærke chilier kan medføre yderst ubehagelige bivirkninger. Én ting er at ligge søvnløs en hel nat, som Mikkel Kryger gjorde det. En helt anden ting er at blive midlertidig blind og hæve og få udslæt i hele ansigtet. Hvis man kommer til at klø sig i øjnene efter at have rørt ved en chili, kan man nemlig risikere at miste synet kortvarigt. Hvis man derudover har allergi overfor chili, risikerer man at få en meget kraftig allergisk reaktion. Det er altså ikke helt ufarligt at lægge sig ud med Scoville-skalaens stærkeste chilier og bør være noget, man gør med omtanke.

Herunder kan du se YouTube-klippet, hvor Chili Klaus får Go’ aften Danmark-værten Mikkel Kryger til at fælde en tåre efter at have indtaget en habanero-chili:

Hvad synes du om Chili Klaus? Er han gal eller genial? 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.