Flytte hjemmefra
Lejligheden er fundet – hvad nu?

Hvad skal der ske, når du har fundet den perfekte lejlighed?

På trods af at du langt om længe har fundet den perfekte lejlighed, er du ikke helt indflytningsklar endnu. Der er lige et par ting, der er vigtige at få gennemgået inden, din underskrift havner på lejekontrakten. Læs med herunder!

Gå en inspektionsrunde

Gå en runde i lejligheden og lav en liste over alle de skader og skrammer, der skulle være rundt omkring. Vær især opmærksom på, om hårde hvidevarer og toilettet virker, og om gulv og vægge har nogle synlige ridser. Tag efterfølgende udlejeren i hånden og sørg for, at han ser alle de skrammer, som du har fået øje på – og ikke mindst, at han skriver under på listen. Herved sikrer du dig, at du ikke skal betale for disse, når du engang beslutter dig for at flytte fra lejligheden. Vi anbefaler også, at du tager billeder af skrammerne, så du har dokumentation for det hele.

Når du har skrevet under på lejekontrakten, har du stadig 14 dage til at gøre opmærksom på eventuelle skader, men vi anbefaler, at du går en grundig runde inden og får gjort opmærksom på alle skader inden, at kontrakten underskrives. 

Hvordan vil du flytte dine ting?

Vil du hyre en flyttemand til at gøre arbejdet for dig? Det er en dyr løsning, men det er også hårdt selv at ordne flyttearbejdet. Hvis du har et par gode kammerater, er det er forsøg værd at undersøge, om de kan lokkes til at hjælpe med flytningen – mod evt. at få en fyraftensbajer i din nye lejlighed, når flytningen er overstået. Hvis du har held med at overtale nogle til dette, kan du leje en trailer på en tankstation og hente dine ting af flere omgang. Du kan også vælge at få en flyttemand til at køre dine ting og selv bære det ud af bilen og op i lejligheden. Herved sparer du også en god slat penge.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.