Sundhed
Jeg har ikke tid til motion

Råd til, hvordan du får bedre til at motionereDu kender det nok alt for godt. Du kommer hjem fra en lang dag, og du har mest af alt bare lyst til at slappe af foran fjernsynet. Men lektierne laver ikke sig selv eller også er der noget andet, der skal laves. Og hvornår dyrkede du sidst motion? Den dårlige samvittighed sniger sig langsomt, men sikkert, ind på dig. Du ved egentlig godt, at du burde løbe en tur. Men du har jo heller ikke tid til at dyrke motion. Du skal jo så meget andet.

Mange unge, især i teenagealderen, dyrker ikke motion fordi de ikke har »tid« til det. Men er det i virkeligheden ikke bare en dårlig undskyldning? Selvfølgelig har du da tid til det! Det handler om at prioritere sin tid og sætte tid af til motion. Skriv motion op i din kalender, som var det en aftale med en ven. Sæt dig nogle mål. Det er bedre at dyrke motion en gang om ugen end slet ikke at dyrke noget.

Du har sikkert hørt at endorfiner udløses i hjernen, når man dyrker motion. Det betyder at du bliver gladere og i bedre humør. Levetiden forlænges også, hvis man dyrker motion regelmæssigt. Så hvorfor springe motionen over?

Gør motionen til en fornøjelse

Motion behøver ikke at tage flere timer, og det behøver heller ikke at koste penge. Det kan endda være sjovt! Skru op for musikken, og giv den gas med en dans foran spejlet eller mens du rydder op. Så slår du to fluer med et smæk, og den dårlige samvittighed kan godt glemme alt om at snige sig ind på dig. Bagefter kan du med god samvittighed, og fornyet energi læse en god bog eller se dit yndlingsprogram i fjernsynet.

Så log af Facebook, sluk for computeren, og brug i stedet nogle minutter på motion. Om det er en gåtur med hunden eller en tur til zumba er helt op til dig – men manglende tid og penge, som en undskyldning for ikke at dyrke motion, kommer du altså ikke langt med. Hverken over for dig selv eller andre. Inderst inde ved du nok også godt at det handler om at prioritere. Det er ok at afvise sofaen nogle gange – og tage hundesnoren i hånden i stedet. 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.