At være ung
Glæden ved de små ting

Mange kender det: Man gider ikke lige stå op mandag morgen efter en fed weekend med fest, druk og venner. Men det er vi nødt til. Vi har nemlig alle en rolle her i livet, som vi skal udfylde. Hvad enten det er at studere, tage på arbejde eller noget helt, helt tredje.

Alligevel er det som om, at mange mennesker tager det for givet. Det kan godt være, at det er rutinepræget og mange rutiner er kedelige – bevares. Men tænk alligevel på de muligheder vi, som danskere, har. Vi har gratis uddannelse, vi har gratis lægehjælp ved indlæggelse, vi har en masse fede services, som vi får serveret i hoved og røv. Alligevel er der mange mennesker, som tager dette for givet.

Hvad med den afrikanske familie, som hver evig eneste dag skal tænke på, hvordan de nu får råd til at leve; råd til at have hinanden? Hvad med den handicappede pige som resten af sit liv er bundet til en kørestol og iltflaske?

Derfor er det så essentielt i et liv, at man nyder og sætter pris på de ting, som vi kan. Vi kan cykle på en cykel, vi kan trække vejret uden brug af hjælpemidler. Vi kan nyde en kold bajer fredag aften efter arbejde. Kort sagt: Det handler om at sætte pris på de små ting i hverdagen og hinanden. Vi ved nemlig ikke, hvornår det er slut.

Gamle fru Olsen fra nr. 36 på hjørnet af vejen ved det måske allerede godt. Det er snart slut for hende, fordi hun er gammel. Men dermed ikke sagt, at hun skal leve et kedeligt liv. Hun lever hver dag, som var det den sidste. Det er nemlig det vigtigste i hendes hverdag.

For familien Andersen, som bor i en lille etværelses lejlighed på det indre Nørrebro, er det vigtigste, at de hver dag fortæller hinanden, hvor meget de elsker hinanden. For dem og alle andre er penge vigtige for mad, tøj m.m. Men det allervigtigste for dem er, at de har hinanden. Det er deres glæde i hverdagen trods en dårlig økonomi.

Det handler kort og godt om at nyde de små glæder, vi har, i hverdagen. Hvad er din glæde i hverdagen?

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.