Flytte hjemmefra
Singlebudget: Tips til dig, der bor alene

Det kan hurtigt blive dyrt, når man står alene med alle de faste udgifter, men her får du et par tips, således at du kan spare lidt penge.

pige vinderDet er dyrere at bo alene end sammen med andre. De faste udgifter vil typisk være de samme om, man bor alene eller med andre, men det bliver hurtigt dyrt, når der ikke er nogen at dele dem med. 

Lejligheden skal jo varmes op om vinteren om, du bor alene eller ej, og ligeledes skal der betales TV-pakke, DR’s licens og du skal jo også have internet. Indboforsikring skal der også til, men de der bor sammen kan jo splitte udgiften.

Nu må du ikke fortvivle, for du kan sagtens spare på andre områder. Der er adskillige sparetips derude, som kan hjælpe dig med at reducere mængden af moneter, som du skal af med hver måned:

  • Korte bade og opvaskebaljer

Din vandregning vil allerede være mindre i forhold til de unge, der bor sammen, da mængden af brusebade på din regning kun er en brøkdel af mængden på deres. Tag dog korte bade for at mindske regningen yderligere. Derudover så husk at bruge en vaskebalje når du vasker op for at mindske vandspild.

  • Spar på dagligvarer

Tænk over hvad og hvor du køber dine dagligvarer. Benyt dig af tilbudsaviserne og studierabatterne, læg et budget og lav altid en madplan. Hæv kontanter så du har styr på hvor mange penge, du bruger på dagligvarer om måneden, og tag altid en bærepose med hjemmefra. Læs mere om hvordan man laver mad på en SU her.

Undgå butikker med mængderabat for at undgå madspild. Hvis du gerne vil benytte disse rabatter, så find eventuelt en tilbudsmakker, så i kan dele tilbuddet og udgiften. Personligt har jeg altid benyttet min fryser meget, da man på denne måde kan købe meget mad, men også nå at spise det inden, det bliver dårligt.

  • Køb brugt – og sælg det, som du ikke bruger

Det er in at købe genbrug, og du vil i mange tilfælde kunne tjene en skilling på at sælge dine brugte ting. Det kan både være tøj, som du ikke længere kan passe, eller den der blomstervase fra IKEA, som du ikke lige helt vidste om du kunne lide, da du købte den. Der findes sider på nettet til salg og bytte af brugte varer.

  • Spar på transport

Dette er et af de ældste sparetips, men det kan gøre en kæmpe forskel. Spar hundredevis af kroner månedligt på offentligtransport eller benzin ved at tage cyklen i skole eller på arbejde. Bor du rigtig langt væk, og er du studerende, så er et Ungdomskort måske den bedste måde at spare.

  • Giv dine forsikringer et eftersyn

Der er mange penge at vinde på at undersøge markedet for billige forsikringer. Du vil typisk kunne få nogle fordelagtige forsikringstilbud gennem fagforeninger, så prøv at undersøge hvad de forskellige tilbyder. Mange fagforeninger har gratis medlemskab så længe, at du er studieaktiv.

  • Lej din lejlighed ud når, du ikke er hjemme

Hvis du for en periode er i praktik eller på forretningsrejse, så er det muligt at leje din lejlighed ud til turister på sviptur. Her kan du, for eksempel, benytte Airnb.dk til af finde aktuelle lejere, og på denne måde undgår du at være alene med huslejen i de perioder, hvor du ikke selv bor i lejligheden.

  • Udlej et værelse

Allersidste sparetip er at udleje et enkelt værelse, så du ikke længere er 100% ene om huslejen og de faste udgifter. Hvis du vælger at gøre dette, så bor du naturligvis ikke alene længere – og i så fald er denne liste måske slet ikke så vigtig for dig længere.

Hvad siger du? Er der flere sparetips derude til folk, som vælger at bo selv? 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.